Participa la Balul “Martisor in Ajutor” pentru a ajuta bolnavii de cancer

Scris de  Feb 18, 2019

Rotaract Club Cluj-Napoca Visio organizează primăvara aceasta balul caritabil „Mărțișor în Ajutor”. Scopul realizării acestui eveniment este strângerea de fonduri pentru achiziționarea și donarea unor camere implantabile pentru pacienții care urmează tratamente chimioterapice. Evenimentul va avea loc în data de 2 martie 2019, la Adam’s Events, Calea Turzii 203A, Cluj-Napoca, ora 19:00.

 

În cadrul acestui bal, participanții vor avea parte de reprezentații artistice, tombole și licitații cu scopul de a aduna cât mai multe fonduri în beneficiul cauzei menționate. Prețul unui bilet este de 250 de RON și reprezintă 33% din suma necesară pentru o singură cameră implantabilă pentru chimioterapie. Achiziționarea biletelor se poate realiza luând legătura cu următoarele contacte:

Bara Alexandra – 0740213904

Moșuțiu Anamaria – 0742063155

 

Ce este o Port-a-cath (cameră implatabilă pentru chimioterapie)

În general, citostaticele sunt medicamente toxice și iritante pentru piele, țesuturi și vene. Introducerea frecventă și repetată a unui astfel de medicament puternic într-o venă mică poate irita vasul, având ca rezultat distrugerea și sclerozarea venei și în final, blocarea acesteia. Implantarea acestor camere duce la îmbunătățirea calității vieții, ameliorarea durerii, scăderea anxietății în ceea ce privește ședințele viitoare de chimioterapie și creșterea complianței la tratamentul chimioterapic.

Camera de implantare este formată dintr-un rezervor (port) de mici dimensiuni confecționat din titan și un tub fin, (cateter). Printr-o incizie de 2 cm se inserează sub piele, sub claviculă, portul care comunică direct prin cateter cu o venă centrală mare. Capătul cateterului de la nivelul venei este situat chiar deasupra inimii. Intervenția chirurgicală durează mai puțin de o oră, iar pacientul va putea pleca acasă în aceeași zi. Portul poate fi folosit încă din a doua zi după montare.


Clubul Rotaract Cluj-Napoca Visio s-a înființat în anul 2013 din dorința unui grup de prieteni de a își valorifica timpul în serviciul comunității și de a îi ajuta pe cei mai puțin norocoși. Rugați să descrie ceea ce însemnă clubul pentru ei, membrii clubului nostru au venit cu următoarele idei: prietenie, voluntariat, proiecte caritabile, iubire, bunătate, lucru în echipă, ajutor. Făcând parte din marea familie Rotary, clubul Rotaract Visio, bazat pe aceleași ideologii, este compus din 30 de membri, studenți, proaspăt absolvenți și tineri care deja au propriile afaceri, provenind din domenii variate, precum arhitectură, drept, IT, business, contabilitate, medicină sau publicitate.

 

Citeste si:

---> Irina Rimes si Dite Dinesz vor fi prezente la Conferinta The Woman din acesta primavara

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.