UBB si Aegon sustin legaturile intre universitate si mediul socio-economic

Scris de 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prin Institutul de Studii Avansate în Ştiinţă şi Tehnologie (Institutul STAR-UBB), va implementa, în cea de-a doua jumătate a anului 2017, împreună cu compania AEGON, un nou proiect de colaborare activă între mediul academic şi cel socio-economic.

 

Colaborarea se va focaliza pe definirea mecanismelor psihoculturale ale românilor față de asumarea de “asigurări”, cu accent pe blocajele existente și modalitățile de depășire a acestora, dar și pe oportunitățile existente și modalitățile de utilizare a acestora în beneficiul oamenilor. Proiectul va avea o durată de 5 luni și va fi implementat sub forma UBB-AEGON Advanced Fellowship în cadrul Institutului STAR-UBB, derulat administrativ prin Oficiul de Management și Transfer Tehnologic și Cognitiv al UBB.

 

Iniţiativa reprezintă un nou pas în redefinirea relației UBB cu comunitatea și mediul socio-economic în logica universităților de cercetare avansată și educație (world-class), redefinire pe care UBB a abordat-o încă de la începutul acestui an. Universitatea Babeş-Bolyai se proiectează astfel ca o universitate de cercetare avansată în care cunoaşterea generată prin cercetare (cercetare-dezvoltare-inovare) fundamentează atât actul educaţional – într-un model humboldtian al transmiterii cunoştinţelor în logica modernă a procesului de învăţare-predare prin cercetare/descoperire, cât şi serviciile către mediul socio-economic – de tip inovativ şi/sau de tip comunitar/educaţional (outreach).

 

În acest nou tip de relaţie, pe lângă stimularea abordării tradiționale de tip top-down (a propune servicii către comunitate și mediul socio-economic în funcție de expertiza UBB disponibilă, potrivind sau dezvoltând inovativ nevoi ale beneficiarului), Institutul STAR-UBB devine un Hub de servicii inovative și în logica bottom-up – oferind servicii/soluții inovative pentru problemele pe care le ridică direct comunitatea și mediul socio-economic.

 

În ambele variante, serviciile/soluțiile nu se axează doar pe rezolvarea unor probleme existente, ci și pe optimizare și dezvoltare. Astfel de probleme abordabile în logica bottom-up sunt complexe și, depășind adesea resursele de rezolvare ale beneficiarului, impun o abordare cu resurse academice de vârf și expertiză profesională integrată. Prin consorțiile din care face parte, UBB poate mobiliza cele mai avansate expertize academice și profesionale disponibile nu doar intern și la nivel național, ci și la nivel internațional, oferind astfel șansa unor servicii/soluții inovative, care susțin apoi avantaje competitive pentru beneficiar în comunitate și mediul socio-economic.

În această nouă paradigmă UBB a iniţiat deja o serie de parteneriate în forma unor Advanced Fellowships derulate în cadrul Institutului STAR-UBB, cu companii din ţară sau internaţionale, parteneriate care asigură, prin utilizarea cunoaşterii inovative avansate în rezolvarea unor probleme practice complexe pe care le au colaboratorii UBB, oferind astfel un avantaj competitiv colaboratorilor.

 

Citeste si:

1. Articolul ---> Studenti UBB cu animalele de companie la cursurile universitare

2. Articolul ---> UBB - peste 8500 de locuri bugetate, la nivel licenta si master in 2018

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.