Gala si concert special care marcheaza 100 de ani de invatamant romanesc la UBB

Scris de  Oct 30, 2019

Universitatea Babes-Bolyai împlinește 100 de ani de la constituirea ei ca universitate românească, după o tradiție multiseculară. Prin Decretul Regal nr. 4090 semnat la 12 septembrie 1919, majestatea Sa Regele Ferdinand I-a consfințit transformarea Universității Regale Maghiare Francz Joseph în universitate românească.

 

La ceas aniversar, conducerea Universității Babeș-Bolyai organizează, în perioada 3-5 noiembrie 2019, o serie de manifestări menite să marcheze un secol de învățământ universitar românesc la Cluj. Astfel, duminică, 3 noiembrie, de la ora 18.00, în sala Auditorium Maximum, va avea loc un concert aniversar de gală, susținut de Young Famous Orchestra, condusă de dirijorul Vlad Agachi, care va interpreta Beethoven, Concertul pentru pian și orchestră, op.37, solist, Paul-Andre Bempechat (Harvard University) și Beethoven – Simfonia a V-a, op.67.

 

La un secol de la înființarea Universității românești la Cluj, conducerea Universității Babeș-Bolyai organizează o sesiune solemnă, sub egida Anului Centenar al Universității Babeș-Bolyai. Evenimentul va avea loc luni, 4 noiembrie, cu începere de la ora 10.00, în sala Aula Magna și va fi transmis live pe: https://viacluj.tv/

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.