Cele mai ciudate facultati care te pot ajuta sa te angajezi

Scris de 

Nonconformiști cum îi știm, britanicii și americanii au decis să-și extindă ciudatele inovații și în domeniul academic, dezvoltând programe de licență și de master care pot părea ciudate. Însă acestea nu sunt singurele țări care găzduiesc facultăți ale unor companii cunoscute.

 

A devenit din ce în ce mai răspândită ideea de a studia ceea ce îți place, de a-ți urma pasiunea. Exact pe această premisă merg și studenții din străinătate, atunci când renunță la aparenta popularitate a programelor de studii și își urmează propriile interese și pasiuni.

Alegerea programului în funcție de abilitățile personale și accentul pus pe partea practică în facultate fac ca angajabilitatea după terminarea studiilor să fie mai mare, pentru că dăruirea poate să ajute la obținerea unor rezultate foarte bune în domeniul ales de viitorii absolvenți.

 

De la o Facultate de Magie până la Facultatea Hamburger, există cursuri în domenii de tot felul. Deși aceste programe pot părea neobișnuite, ele oferă acces rapid pe piața muncii.

 

Avem, așadar, o listă realizată în ordinea ciudățeniei.

welcome to hogwarts by rina bear-d55yvr7

Universitatea de Magie

Frăția Internațională a Magicienilor (da, există!) a dezvoltat o curriculă de magie, care e alcătuită din 24 de lecții. Acestea sunt acompaniate de materiale printate, cărți și DVDuri. Cărțile sunt bogate în ilustrații și imagini, pentru a ajuta la asimilarea tehnicilor și exercițiilor de magie. Cursurile pot fi descărcate și urmate online.

De asemenea, în universitățile din Marea Britanie există și numeroase societăți (grupări ale studenților interesați de un anumit subiect), în care participanții au cursuri și evenimente de magie, existând chiar o convenție națională, în care sunt prezenți magicieni din întreaga țară.

 

Facultatea McDonalds sau Starbucks

Pentru a pregăti mai bine viitori angajați în activitățile specifice lor, companii precum McDonalds, Starbucks sau Walmart au dezvoltat cursuri proprii, certificate de Consiliul American responsabil de aprobarea, acreditarea și evaluarea cursurilor universitare. Aceste cursuri organizate de companii au un număr de credite asociat, pe care facultățile hotărăsc dacă să le accepte sau nu.

strabucks

Astfel, Starbucks oferă cursuri numite Barista 101 (denumirea barmanilor din cafenele), în care aceștia învață și cum să prepare cafeaua, dar și abilități de management.

 

McDonalds a dezvoltat Hamburger University, în care se predau cunoștințe de business și leadership, iar cursurile pot fi recompensate cu până la 27 de credite. Universitatea Hamburger are sedii în Londra, Shangai, Sydney, Sao Paulo, Tokyo și Beijing.

 

Și în alte state s-au dezvoltat aceste facultăți ale companiilor, precum în India (unde compania tehnologică Infosys are un curs de pregătire de 23 de săptămâni la Centrul lor de Educație Globală), iar compania braziliană Petrobas are o universitate energetică în Rio De Janeiro. Universitatea Greenwich, din Londra, se desfășoară un program de master în Corupție, Conflict și Crimă Organizată.

 

Explorând alte domenii, la Wesminster University studenții pot urma un program în Terapii Complementare, precum aromaterapia sau acupunctura, iar la Coventry University se poate studia Ethical Hacking (cum să faci hacking într-un mod etic).

 

Dacă vrei să pleci peste hotare, acum ai mai multe motive să o faci. Nu uita ca, pe lângă pulovere și periuța de dinți, să îți pui în bagaj și bagheta magică!

 

Surse foto: waymarking.com, starbucksmelody.com

Cristina Dochia

Pasionată de oameni, cuvinte, idei. Visez la o media bazată pe principii și pe aptitudini reale, în care să lucrez. În rest, caut să blochez clișeele prin scris.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.