Cum pregatim lucrarea de licenta?

Scris de 

Ziua de azi aduce vești pentru studenții aflați în an terminal care încă nu știu de unde să ,,apuce” lucrarea de licență. Poate fi destul de dificil să organizezi un material atât de vast și tocmai de aceea, echipa Campuscluj.ro s-a gândit să îți ofere o mână de ajutpr.

Conceperea unui plan de bătaie şi planificarea eficientă a timpului sunt doar două dintre secretele care îi ajută pe studenţi să îşi dea lucrarea de licenţă fără să întâmpine prea multe dificultăţi. „The Guardian" a realizat, împreună cu experţi de la Universitatea Goldsmiths, o listă cu mai multe sfaturi pentru studenţii care trebuie să-şi pregătească lucrarea de licenţă.

Alegerea unui domeniu de interes

În primul rând, experţii le recomandă studenţilor să-şi aleagă pentru lucrarea de licenţă un subiect de la o materie care le-a plăcut la cursuri. Investigarea unui subiect de care te bucuri cu adevărat va face ca sarcina de redactare a lucrării să nu mai fie copleşitoare.
 
De asemenea, lecturile din aria respectivă de interes ajută foarte mult pentru a fi sigur că există destule idei în literatura de specialitate care sa-ţi susţină teza.
 
Consultarea celor mai recente studii din domeniul de interes este de ajutor, fiindcă îţi arată cum să abordezi lucrarea.


 
Alege o abordare şi un titlu pentru lucrare
 
Experţii le recomandă studenţilor să extindă cercetarea întreprinsă de un alt studiu, să aplice o anumită teorie asupra unor experienţe practice sau să analizeze cu atenţie o idee sau un obiect folosindu-se de o abordare proprie, care va da automat titlul lucrării.
 
Acesta ar trebui să prezinte în mod clar linia anchetei pe care disertaţia o va lua. Dacă te simţi nesigur ar trebui să redactezi un titlu de lucru, provizoriu. Ai putea la fel de bine să compui câteva titluri diferite, fiecare cu o elocvenţă anume, şi să le ai în vedere în timp ce redactezi lucrarea.
 
Aminteşte-ţi să pui întrebări şi profesorului care te ghidează în redactarea lucrării. Acesta va fi capabil să-ţi ofere sfaturi preţioase, te va ajuta să-ţi finisezi ancheta şi-ţi va sugera anumite lecturi pentru cercetare.


 
Redactează planul general
 
Structura generală a unei astfel de lucrări este cea tipică, formată din introducere, cuprins sau corpul principal şi o concluzie. Fiecare dintre aceste trei secţiuni poate fi „spartă” în anumite subsecţiuni.
 
Astfel, în introducere pot exista subtitluri care să evidenţieze ce anume examinezi prin această lucrare sau cum plănuieşti să faci acest lucru, prin ce concepte, teorii sau studii.
 
Corpul principal poate fi împărţit pe domenii de cercetare, pe anticiparea problemelor, pe stabilirea argumentului sau temei principale de cercetare sau pe argumente alternative.
 
Ultima parte a temei ar trebui să includă un rezumat al descoperirilor pe care le-ai făcut, dacă există o soluţie a problemei şi dacă o viitoare cercetare ar putea face şi mai multă lumină în rezolvarea problemei.


 
Concepe o listă de surse
 
Atunci când îţi planifici secţiunile lucrării ar trebui să incluzi şi numele unor cărţi şi a paginilor aferente pentru a-ţi fi mai uşor să găseşti informaţia în timp ce redactezi lucrarea. Mai mult, conceperea bibliografiei este esenţială în etapa de planificare a lucrării.
 


Revizuieşte şi ajustează planul de redactare pe parcurs
 
În timp ce citeşti şi cercetezi noţiuni-cheie ale anumitor secţiuni ale lucrării, structura şi direcţia planului tău iniţial se pot schimba. Aceasta este frumuseţea de a avea un plan.
 
Titlul, subtitlurile şi notele de conţinut pot fi schimbate pe parcurs pentru a cuprinde toate ideile înainte ca scrierea propriu-zisă a proiectului să înceapă. Un plan bun te va ţine concentrat şi va pune accentul pe un rezultat final în aceeaşi notă.

 

Sursa: adevarul.ro

Sursa foto: themelononline.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.