Interviu cu DJ Sauce: despre muzica, cariera si viata

Scris de  Mar 25, 2014

Cine a auzit de Electric Castle, Peninsula, BOOHA sau Downsound, au auzit sigur și de Paul Toma, cunoscut ca DJ Sauce. Acesta se mândrește cu faptul că se numără „printre norocoșii care fac ceea ce le place” și declară că nu ar schimba nimic pe plan profesional. Acesta a fost „interogat” de echipa SmartDreamers și iată ce a ieșit:

Care este parcursul tău educațional și profesional?

Am fost mereu interesat de personalitatea și gândirea oamenilor, astfel că studiile mele s-au axat pe asta. Am absolvit în urmă cu patru ani cursurile Facultății de Psihologie din cadrul Universității Dimitrie Cantemir din Târgu-Mureș. În acest timp am fost mereu apropiat de muzică și de tot ce ținea de ea. M-am implicat în diverse proiecte muzicale, inclusiv în organizarea de concerte, ceea ce a însemnat lucrul cu și pentru oameni. Studiile m-au ajutat să îmi dezvolt personalitatea și să înțeleg mecanismele de funcționare ale gândirii umane.

 

Cu ce te ocupi mai exact și cum arată o zi obișnuită la locul de muncă?

Mă număr printre norocoșii care fac ceea ce le place, așadar nu ar fi tocmai corect să-mi descriu activitatea ca fiind un job clasic, în ciuda faptului că din asta îmi câștig existența. E pasiunea mea, ce nu implică un program de lucru obișnuit. Nu e un „nine to five”, cum s-ar zice. Sunt DJ începând cu anul 2006, astfel că taskurile implicate de activitatea mea se referă la pregătirea seturilor muzicale și mixarea lor efectivă la petreceri sau diverse event-uri.

 

Povestește-ne care a fost cea mai importantă realizare a ta pe plan profesional. Și cea mai mare dezamăgire?

Din punctul meu de vedere tot ce mi se întâmplă de când m-am apucat de DJ-ing e o realizare. Dar pot aminti aici participarea la diverse turnee alături de prietenii de la CTC sau promovarea albumului solo al lui Deliric. Dezamăgiri n-au prea fost… din nou, pot afirma că sunt un norocos. Pe lângă că fac ceea ce iubesc cel mai mult, am fost și ferit de probleme.

 

De unde afli ultimele noutăți din DJ-ing?

Activitatea de DJ implică o muncă de cercetare continuă. Trebuie să fiu mereu conectat cu muzica și tehnologia de specialitate. Facebook și Twitter mă ajută mult, sunt rețelele de socializare pe care le folosesc cel mai mult. În plus, vizitez bloguri cu specific muzical, precum djcity.com, egotripland.com sau potholesinmylog.com.

 

Ce aptitudini ar trebui să posede un aspirant la o carieră în acest domeniu?

Pe lângă pasiunea pentru muzică, e importantă și dorința continuă de evoluție pe plan artistic. Din punctul meu de vedere, un DJ trebuie mereu să se redescopere și să ofere noutăți publicului. Sau să dețină abilitatea de a oferi un aer nou unui produs vechi, uitat. Pe mine mă ambiționează asta enorm.

 

Care ar fi cel mai important sfat pe care l-ai oferi tinerilor aflați la început de drum în ceea ce privește cariera?

Sfatul meu e să aibă răbdare. Multă răbdare. Pentru că o carieră nu se înfăptuiește peste noapte. Durează până înveți meseria, durează până te impui și până îți creezi un stil propriu, de la care să începi să evoluezi ca DJ. Sunt ani întregi de muncă și eforturi depuse, care până la urmă aduc satisfacții. Dar începătorii ar trebui să țină cont de perioada aceea despre care vorbesc. E foarte frumoasă, în ciuda greutăților întâmpinate.

 

Sursa: http://smartdreamers.com/blog

Ultima modificare Miercuri, 22 Octombrie 2014 13:18
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.