Cum sa faci fata nebuniei de la secretariat?

Scris de 

Nu se poate să fi trecut prin studenția asta buclucașă și plină de aventuri fără să fi fost, cel puțin o dată, muștruluit de secreatara de la facultate. Fie că nu ai citit atent regulamentul, fie că ai intrat în afara orelor de program, ceva tot ți s-a întâmplat în perioada studenției care să scoată din sărite o doamnă secretară. De restanțe am auzit și noi să scape bieții studenți, dar de o ceartă sănătoasă cu secretariatul, mai rar. Tocmai de aceea, Campuscluj.ro ți-a pregătăt un scurt ghid pentru a învăța să dezvolți o relație cât se poate de cordială cu secretariatul facultății. La urme urmei, nu trebuie să uiți că are o importanță vitală în viața ta de student. Tot ce trebuie să știi se găsește acolo și nu îți permiți să îți strici relațiile cu cea care îți oferă informațiile esențiale în legătură cu drepturile și obligațiile tale studențești.  

 1. Nu vă gândiţi să intraţi în afara orelor de program afişate pe uşă decât dacă depinde viaţa voastră de asta. Altfel veţi fi spulberaţi din prag cu priviri ucigătoare şi remarci acide. Dacă totuşi nu aveţi de ales, exersaţi cu stoicism regulile următoare pentru un management cât mai eficient al crizei.

 

2. Înainte de a intra gândiţi-vă la ceva trist. Foarte trist. Aşa veţi fi capabili să aveţi o mutriţă spăşită, de câine plouat care are ca efect blocarea pe moment a oricărei tentative de asalt asupra voastră (deşi înspăimântătoare la primele întâlniri, cele mai multe dintre secretare sunt destul de miloase dacă te percep suficient de nenorocit de soartă).

 

 3. Orice aţi cere de la ele, nu uitaţi că nu e dreptul vostru (în secretariate nu aveţi drepturi, sunteţi toleraţi), ci doar un mare mare favor pe care îl solicitaţi. Asta e atitudinea potrivită dacă vreţi să vă rezolvaţi treburile repede şi fără scandal.

 

 4. Dacă e aglomerat, aşteptaţi să mai iasă dintre colegi. Nimic nu le enervează mai tare pe secretare decât vizualizarea unei cozi interminabile la biroul lor. Aşteptaţi pe hol, că e mai sănătos.

 

 5. Dacă vorbesc la telefon, nu le întrerupeţi.  

 

6. În caz că intră Decanul, nu-l băgaţi în seamă că riscaţi să pierdeţi interesul secretarei. El, indiferent cine e, nu e aşa important în viaţa voastră precum ea, Doamna care îţi explică ce şi cum trebuie făcut.

 

 7. Încercaţi să înţelegeţi din prima ce vă spun, mai ales când e vorba de completat ceva. Lămuririle suplimentare sunt calea sigură spre o criză de nervi. Dacă totuşi nu aţi priceput, nu daţi de înţeles că e din vina lor. Nu, aşa sunteţi voi, mai săraci cu duhul.

 

 8. Vorbiţi şoptit şi folosiţi cât de des puteţi „vă rog mult”; „fiţi drăguţă” şi „vă mulţumesc din suflet”.

 

 9. O floare din când în când vă poate deschide calea spre fericirea de dincolo de uşile secretariatului. Nu rataţi 1 martie şi 8 martie.      

 

 Ei bine, dacă reușiți să țineți cont toate aceste sfaturi, problema e ca rezolvată. Noi îți dorim succes și multă diplomație!

 

Prin ce pățanie ai trecut cu secretariatul facultății? Spune-ne și nouă printr-un comentariu.

 

 

Sursa: ziardebuzunar.ro

Sursa foto: mappingtlu.blogspot.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.