Cluj-Napoca va primi 22 de tramvaie „Imperio“, produse sub licenta Siemens la Arad

Scris de 

Compania Astra Arad a câştigat licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca şi de Compania de Transport Public privind achiziţia de noi tramvaie. Astfel, firma din Arad va furniza municipiului Cluj-Napoca 22 de tramvaie „Imperio“, produse sub licenţă Siemens. Contractul se ridică la suma de 170 de milioane de lei, fără TVA .

 

„Pentru această investiţie noi am apelat la fonduri europene disponibile prin Axa 4, POR 2014-2020. Astfel, 85% din bani vor veni din fonduri europene nerambursabile, 13% din fonduri provenind din bugetul naţional, iar primăria va achita doar 2% din totalul sumei”, a declarat pentru Adevărul, Ovidiu Câmpean, directorul departamentului de Dezvoltare Locală şi management din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

 

Tramvaiele vor fi livrate în mai multe etape, începând din anul 2019. Contractul respectiv este valabil pentru 48 de luni. Astra produce în prezent trei modele de tramvaie, Imperio, Autentic şi Armonia. Imperio este şi cel mai scump, fiind considerat modelul premium fabricat de această companie, în timp ce Autentic şi Armonia costă mai puţin.

 

Sursa: cluju.ro, adevarul.ro

Sursa foto: tramclub.org

 

 

Compania Astra Arad a câştigat licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca şi de Compania de Transport Public privind achiziţia de noi tramvaie.

Astfel, firma din Arad va furniza municipiului Cluj-Napoca 22 de tramvaie „Imperio“, produse sub licenţă Siemens. Contractul se ridică la suma de 170 de milioane de lei, fără TVA .

Pentru această investiţie noi am apelat la fonduri europene disponibile prin Axa 4, POR 2014-2020. Astfel, 85% din bani vor veni din fonduri europene nerambursabile, 13% din fonduri provenind din bugetul naţional, iar primăria va achita doar 2% din totalul sumei”, a declarat pentru Adevărul, Ovidiu Câmpean, directorul departamentului de Dezvoltare Locală şi management din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Tramvaiele vor fi livrate în mai multe etape, începând din anul 2019. Contractul respectiv este valabil pentru 48 de luni.

Astra produce în prezent trei modele de tramvaie, Imperio, Autentic şi Armonia. Imperio este şi cel mai scump, fiind considerat modelul premium fabricat de această companie, în timp ce Autentic şi Armonia costă mai puţin.

foto: tramclub.org

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.