5 motive pentru care ar trebui sa faci un internship inca din facultate

Scris de  Aug 09, 2013

De multe ori te-ai gândit să faci un stagiu de practică, sau ai auzit că mulți colegi de-ai tăi și-au găsit un job în urma unui astfel de internship. Și totuși încă mai stai pe gânduri. De ce? Am să îți dau 5 motive pentru care ar trebui să aplici încă din timpul facultății.

1. Te familiarizezi cu domeniul în care vrei să lucrezi

Dacă ești student la Jurnalism, probabil că ți-ar prinde bine un internship la o instituție media. Să vezi cu ce se mănâncă presa, de fapt. Dacă studiezi Finanțe și Bănci, nu ar strica să vezi cum se fac operațiunile bancare sau cum să folosești un anumit program de plăți. Orice domeniu ai studia, fii sigur că vei învăța multe lucruri folositoare, pe care nu ți le va spune nimeni la facultate.

 

2.  Înveți ce înseamnă deadline-urile și munca sub presiune

În sesiune îți poți permite să amâni un proiect până în ultima zi sau să înveți pentru examen cu o oră înainte, dar în viața reală, procrastinarea este cel mai mare dușman. Vei învăța că trebuie să îți dozezi timpul în așa fel încât să reusești să rezolvi toate sarcinile, că este necesar să devii mai organizat și să aproximezi timpul și resursele de care ai nevoie pentru a duce la bun sfârșit ce ai început. Este o lecție pe care cu cât o înveți mai repede, cu atât mai productiv vei fi.

 

3. Cunoști oameni interesanți

În momentul în care lucrezi într-o companie, indiferent dacă ești angajat permanent sau doar un stagiar, ai șansa să cunoști o mulțime de oameni noi. Oameni care fac ceea ce ai vrea și tu să faci când vei termina facultatea, oameni care au acum jobul visurilor tale. Poți învăța multe de la ei, îți poți găsi idoli, mentori, care să îți răspundă la întrebări, să te încurajeze sau să te ajute să pătrunzi în lumea lor. În orice caz, vei avea numai de câștigat.

 

4. Ai șansa de a realiza ceva

Dacă ești stagiar nu înseamnă că vei face doar copii xerox și cafele, deși s-ar putea ca și aceste îndatoriri să figureze pe fișa jobului. De cele mai multe ori, vei primi oportunitatea să faci parte din echipă, să îți exprimi ideile, să vorbești cu clienții, să contribui la succesul sau eșecul unui anumit proiect. Pe lângă faptul că vei avea ceva în plus de adăugat la CV, vei obține experiența necesară pentru viitorul loc de muncă.

 

5. Îți poți da seama dacă aparții acelui domeniu

Până acum am vorbit despre părțile pozitive ale unui internship. Dar trebuie să ne gândim și la eventualitatea în care nu îți va plăcea ceea ce faci. E posibil să îți dai seama că nu vrei să devii jurnalist sau bancher. Dar nu este neapărat ceva rău. Te poți reorienta spre un alt domeniu, poți face masteratul în cadrul altei facultăți, poți face cursuri de calificare.

 

La vârsta majoratului este greu să îți alegi traseul în viață și te poți înscrie la o facultate care nu îți place neapărat, dar pare de viitor. Un internship îți poate deschide orizonturile, te poate îndrepta spre adevărata ta vocație.

 

Sursa foto :  brain.lafilm.edu

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com
articoleplatite.ro

1 comentariu

  • Bogdan
    Link la comentariu Bogdan Luni, 22 Iunie 2015 09:01

    Propaganda ieftina. Cum se cheama munca neplatita ? Sclavie exact. Voi astia inteligentii din Cluj care va bateti atata cu pumnul in piept ca sunteti centru cultural ... se vede. Sunteti atat de destepti incat va mandriti ca munciti moca. Haha :))

Lasă un comentariu

Espressor Manual Barista Max Breville

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.