DAAD da startul inscrierilor pentru numeroase burse in Germania

Scris de 

DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst/Serviciul German de Schimb Academic) oferă burse pentru școli de vară (cursuri de limbă, limbaj de specialitate, cultură și civilizație), studii de master şi stagii de cercetare în cadrul universităţilor din Germania, pentru anul universitar 2015/2016. DAAD finanțează inclusiv programe cu predare în limba engleză.

Termenele limită de depunere a dosarelor sunt:

  • 31 octombrie 2014: burse de masterat pentru artiști. În cadrul acestui program pot aplicaabsolvenți din următoarele domenii: arhitectură, artă, muzică, actorie, film și design.
  • 15 noiembrie 2014: burse de masterat șistagii de cercetare,destinate absolvenţilordindomeniul economic, masteranzilor, doctoranzilor şi cercetătorilor din cadrul universităţilor din România.
  • 17 noiembrie 2014: burse de masterat destinate absolvenților tuturor disciplinelor (excl.domeniile artistice și economic)
  • 30 noiembrie 2014: burse pentru cursuriuniversitare de vară în Germania, destinatestudenților și masteranzilor, care doresc să își aprofundeze cunoștințele de limbă, de limbaj de specialitate și civilizație germană.

 

Informaţii detaliate privind condiţiile de aplicare, actele necesare și cuantumul bursei pot fi consultate pe site-ul  www.daad.ro.

 

DAAD este cea mai mare organizație la nivel mondial care sprijină cooperarea internaţională în domeniul academic. Obiectivele sale principale constau în organizarea și finanţarea schimbului de studenţi și cercetători, informarea în întreaga lume despre Germania ca loc de studiu și cercetare, intermedierea de cadre didactice universitare și încurajarea procesului de internaţionalizare a instituţiilor de învăţământ superior germane.

 

În fiecare an DAAD finanţează stagiile în Germania a peste 600 de studenţi și cercetători români, în cadrul unor programe individuale de bursă și al proiectelor de cooperare instituțională. De asemenea, anual sunt susţinuţi financiar peste 200 de cetăţeni germani, care doresc să studieze, să predea sau să cerceteze în România. În plus DAAD sprijină numeroase proiecte de cooperare academică româno-germană. Volumul finanţării acordate României anual se situează în jurul a 3 milioane EUR.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.