TIFF - partea intunecata: zombi, canibali si povesti bizare

Scris de 

Experiențe bizare, iubiri ucigătoare, transformări neașteptate, zombi, exorciști, canibali – amatorii de senzații tari au la dispoziție trei secțiuni cu povești „întunecate”, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania: Fără limită/ No Limit, Umbre/ Shadowsși noua Midnight Delirium, un program special de filme difuzate la miezul nopții.

UMBRE. Două dintre cele 14 titluri din secțiunea Umbre/ Shadows, prezentată de ShortsTV, vor avea parte de proiecții speciale. Canibal, unul dintre cele mai premiate filme spaniole recente, îi aduce la Cluj pe regizorul Manuel Martín Cuenca și pe actrița Olimpia Melinte, nominalizată cu acest dublu rol la Premiile Goya, categoria Revelaţia Anului. E povestea unui bărbat care ascunde un secret teribil: nu se poate hrăni decât cu femei de care nu se poate atașa emoțional. Totul se schimbă când apare Nina, o tânără de origine română de care se îndrăgostește.Canibal va fi distribuit în săli de Transilvania Film.

Canibal still (Canibal)

 

Actrița Anamaria Marinca revine la Cluj cu Europa Report, SF-ul lui Sebastián Cordero, în care joacă rolul unui astronaut trimis pe una dintre lunile lui Jupiter, pentru a cerceta dacă există viață. Rol central are și Sharlto Copley, starul din District 9. În Story of My Death, filmul lui Albert Serra premiat cu Leopardul de Aur la Locarno și turnat în România, în satul Viscri din Transilvania, Casanova îl întâlnește pe Dracula, iar în Shield of Straw, semnat de celebrul regizor japonez Takashi Miike și proiectat în competiția de la Cannes, patru polițiști trebuie să apere un suspect împotriva căruia un miliardar a ridicat o țară întreagă. Subiectul din Patch Town e cel puțin bizar: într-o fabrică, muncitoriirecoltează copii din verze - copii care vor deveni adoratele jucării ale unor băieţei şi fetiţe.

Europa Report still

(Europe Report)

 

FĂRĂ LIMITĂ. Provocatoare sunt și cele 12 titluri din secțiunea dedicată în mod tradițional filmelor care împing convențiile, Fără limită/ No Limit. Mult-așteptatul Tom à la ferme, noua producție marca Xavier Dolan, favorita criticii la Festivalul de la Veneția (Premiul FIPRESCI), va avea premiera la TIFF. Dolan joacă rolul unui copywriter care ajunge la țară pentru o înmormântare și intră într-un joc bolnav. Într-un joc masochist intră un bărbat și în satiricul R 100, al lui Hitoshi Matsumoto, omagiat cu o retrospectivă la TIFF, acum doi ani.

Tom a la ferme still

(Tom à la ferme)

Renumitul regizor coreean Kim Ki-duk testează din nou limitele suportabilității în Moebius, un film fără nici o replică în care o familie se va trezi împinsă pe panta unei distrugeri îngrozitoare. O familie cu un copil mic e pusă la încercare și în drama complexă despre violența domestică The Police Officer's Wife, răsplătită cu Premiul special al juriului la Veneția 2013.

Moebius still

(Moebius)

MIDNIGHT DELIRIUM. TIFF își va ține spectatorii treji până spre dimineață, cu un program croit pe placul fanilor genului horror. De luni până vineri (2 – 6 iunie), de la miezul nopții, la Cinema Arta va rula câte un film din Midnight Delirium, de a cărui selecție s-a ocupat Mihai Mitrică. La proiecția de marți, 3 iunie, la trei ceasuri rele, Cockneys vs. Zombies, favoritul publicului la San Sebastian Horror and Fantasy Film Festival și Toronto After Dark Film Festival 2012, spectatorii machiați și/sau costumați în zombi vor fi vedetele nopții: au intrare gratuită la film și vor fi fotografiați la panoul TIFF. În această comedie horror, doi frați și niște bătrânei gata să împuşte totul în jur se pun contra apocalipsei zombilor care loveşte Londra.

 

Teaser Midnight Delirium:

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.