Tinerii de la GRASP pun pe agenda publica tema Romaniei in 2020, in cadrul conferintei de la Cluj (30 octombrie – 1 noiembrie 2015)

Scris de 

Tema orizontului 2020 în dezvoltarea României este pusă pe agenda publică de GRASP (Global Romanian Society of Young Professionals) în cadrul unei conferințe care va avea loc între 30 octombrie și 1 noiembrie 2015, la Cluj­ Napoca, la Liberty Technology Park.

Evenimentul face parte din proiectul România 2020​, în cadrul căruia tinerii profesioniști din cadrul GRASP își propun să identifice și să demareze ​inițiative cu potențial concret pentru dezvoltarea României​. Tema de anul acesta este ​Implicarea tinerilor în dezvoltarea României. Diversitate. Multiculturalitate. Transfer de cunoștințe​. ​

Se vor aduce în discuție modul în care multiculturalitatea și diversitatea pot aduce beneficii României, precum și modele și bune practici în implementarea unor proiecte concrete, atât în țară, cât și în comunitățile de români din diaspora. Conferința de la Cluj va reuni membri GRASP, tineri profesioniști, antreprenori, experți și personalități din arii diverse de expertiză pentru a identifica soluții concrete și aplicabile prin dezbateri, ateliere de lucru și discuții.

Vor participa, ca invitați, 15­20 de specialiști din zona academică, mediul de business, ONG, sectorul public, precum și specialiști care dezvoltă politici de incluziune, promovând diversitatea și multiculturalitatea. Evenimentul este un mix de prezentări, panel­uri și workshop­uri în care vor fi analizate inițiative cu potențial concret pentru dezvoltarea României. Prin abordarea propusă pentru ediția din acest an se vizează schimbarea opticii asupra diversității ­ văzută ca resursă, și nu ca problema ­ și conturarea unor direcții concrete pentru eforturile viitoare ale GRASP.

Înscrierile se fac până la data de ​24 octombrie 2015​, pe site­ul romania2020.mygrasp.org​. În urma procesului de selecție, vor fi aleși peste 100 de tineri din România și din străinătate care să participe la conferință.

Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni. Conferința organizată de GRASP este la a opta ediție și se desfășoară, în fiecare an, într­o locație diferită, edițiile trecute având loc la Copenhaga, Paris, Londra, Amsterdam, București, Boston și Budapesta.

GRASP ​­ ​este o organizație non­profit, formată din studenți și tineri profesioniști români. În prezent, organizația are în componența sa peste 1,000 de membri asociați, din peste 15 țări și 17 proiecte în derulare. Misiunea GRASP este de a contribui activ la modernizarea și dezvoltarea României, prin implicare civică, politici publice și transfer de cunoștințe.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.