Americanii transforma filmul „12 ani de sclavie” in materie de studiu

Scris de 

Americanii ne surprind din nou cu programul lor educațional inedit. De data aceasta, materie de studiu va fi filmul „12 ani de sclavie”, care va fi studiat în liceele din Statele Unite. Pelicula va fi inclusă în programa scolară ca materie opțională totuși.

{youtube}z02Ie8wKKRg{/youtube}

Liceele vor primi DVD-uri cu filmul, dar şi exemplare ale cărţii de memorii din 1853 care i-a inspirat scenariul. Profesorii vor decide cum vor preda acest subiect la clasele lor.

 

Pe de altă parte, regizorul Steve McQueen a declarat că, încă de când a citit cartea, şi-a dorit ca ea să intre în programa şcolară: „De când am citit pentru prima dată această carte mi-am dorit ca ea să fie predată în școli” a declarat acesta.

 

12 ani de sclavie” este povestea lui Solomon Northup, un bărbat negru liber care trăia în New York dar care a fost răpit și vândut ca sclav.

 

{youtube}3f2x189cLoo{/youtube}

 

Sursa foto: reel.gr

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.