Cinemateca TIFF iti prezinta: Crazy Belgians! - doua comedii trasnite despre excese

Scris de  Feb 06, 2017

Două comedii trăsnite despre excese, din Belgia, vor fi proiectate la Cinemateca TIFF, joi seara, 9 februarie 2017, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

 

20.00 - Belgica

Regia: Felix van Groeningen
Comedie | Belgia, Franța, Olanda | 2016 | 127'

Doi fraţi, Frank şi Jo, au pierdut legătura... până când Frank începe să lucreze în cafeneaua lui Jo. O mişcare inspirată, căci Belgica devine repede o oprire obligatorie în viaţa de noapte a oraşului. Succesul pare să nu aibă limite, cel puţin o perioadă, căci viaţa de noapte ajunge să provoace dependenţă...
Un film despre o viață dominată de excese - alcool, sex și droguri - de la regizorul lui The Broken Circle Breakdown. Scenariul pornește de la povestea reală a doi frați, proprietari ai faimosului bar Charlatan din orașul Ghent. Coloana sonoră excelentă îi aparține trupei Soulwax, care a compus melodii pentru mai multe formații fictive din film.

Premiul pentru regie la Sundance 2016.

 

22.30 - Mor să-ți spun! / Je me tue à le dire

Regia: Xavier Seron
Comedie neagră | Franța, Belgia | 2016 | 90'

Michel Peneud va muri. La fel ca mama lui, doar că mamei lui i-a spus că va muri chiar doctorul ei. Prin urmare, ea a decis să trăiască şi să-l iubească pe Michel. Doar că Michel crede că dragostea ei e enervantă. Într-o asemenea măsură că dezvoltă şi el simptome similare cu ale mamei lui. Ce-ar fi dacă şi Michel ar avea cancer la sân? Un debut puternic, o tragicomedie absurdă, în alb-negru, distinsă cu Premiul Juriului tinerilor francofoni la TIFF 2016.

Reluare Mor să-ți spun: duminică, 12 februarie 2017, ora 17.30. 

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.