Cinemateca TIFF iti prezinta: Crazy Belgians! - doua comedii trasnite despre excese

Scris de  Feb 06, 2017

Două comedii trăsnite despre excese, din Belgia, vor fi proiectate la Cinemateca TIFF, joi seara, 9 februarie 2017, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

 

20.00 - Belgica

Regia: Felix van Groeningen
Comedie | Belgia, Franța, Olanda | 2016 | 127'

Doi fraţi, Frank şi Jo, au pierdut legătura... până când Frank începe să lucreze în cafeneaua lui Jo. O mişcare inspirată, căci Belgica devine repede o oprire obligatorie în viaţa de noapte a oraşului. Succesul pare să nu aibă limite, cel puţin o perioadă, căci viaţa de noapte ajunge să provoace dependenţă...
Un film despre o viață dominată de excese - alcool, sex și droguri - de la regizorul lui The Broken Circle Breakdown. Scenariul pornește de la povestea reală a doi frați, proprietari ai faimosului bar Charlatan din orașul Ghent. Coloana sonoră excelentă îi aparține trupei Soulwax, care a compus melodii pentru mai multe formații fictive din film.

Premiul pentru regie la Sundance 2016.

 

22.30 - Mor să-ți spun! / Je me tue à le dire

Regia: Xavier Seron
Comedie neagră | Franța, Belgia | 2016 | 90'

Michel Peneud va muri. La fel ca mama lui, doar că mamei lui i-a spus că va muri chiar doctorul ei. Prin urmare, ea a decis să trăiască şi să-l iubească pe Michel. Doar că Michel crede că dragostea ei e enervantă. Într-o asemenea măsură că dezvoltă şi el simptome similare cu ale mamei lui. Ce-ar fi dacă şi Michel ar avea cancer la sân? Un debut puternic, o tragicomedie absurdă, în alb-negru, distinsă cu Premiul Juriului tinerilor francofoni la TIFF 2016.

Reluare Mor să-ți spun: duminică, 12 februarie 2017, ora 17.30. 

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.