Patru calitati pe care trebuie sa le ai ca sa te angajezi

Scris de  Iul 27, 2015

Se știe că secretul unei companii de succes stă în angajarea oamenilor potriviți. Pare simplu, însă alegerea candidatului potrivit este una din provocările cele mai mari cu care se confruntă orice companie. Iată patru calități pe care orice angajat ar trebui să le aibă, indiferent de domeniul în care activează. 

 

1. Curaj

Este vorba despre a avea capabilitatea de a face lucrurile să se întâmple. Când apar situații dificile, când apar obstacole, iar resursele sunt limitate, persoanele curajoase vor găsi întotdeauna o modalitate de a o scoate la capăt și a face ca lucrurile să se întâmple. Oamenii curajoși nu se gândesc la eșec, ci țintesc spre rezolvarea problemelor. Ei se focalizează doar pe soluții pentru a putea pune lucrurile în mișcare. A fi un angajat curajos înseamnă a obține rezultate prin creativitate și motivație. 

 

2. Colaborare

Orice companie își dorește să aibă succes. Cheia stă în capacitatea de cooperare și colabora dintre angajați. De multe ori, obiectivele unei companii sunt atinse datorită colaborării colegilor în găsirea celei mai bune soluții. Pentru a fi candidatul potrivit, trebuie să fii dispus să renunți la ego-ul tău și să colaborezi la construirea unei echipe unite și puternice. 

 

3. Curiozitate

Una dintre valorile umane fundamentale este învățarea. Pornim cu ideea de a evolua constant. Cu cat ești mai curios, cu atât este mai probabil să fii deschis la a învăța, fiind mereu în căutarea de noi informații.
De cele mai multe ori, curiozitatea și dorința de a învăța pot fi evaluate prin modul în care motivezi schimbările de joburi anterioare, precum și după întrebările pe care le adresezi angajatorului.

 

4. Empatie

Una din calitățile esențiale ale unui angajat este inteligența emoțională.  Aceasta conduce la apariția atenției, dedicării și a unui leadership de invidiat. Empatia este importantă pentru că ea pune baza încrederii într-o organizație și îi încurajează pe membrii echipelor să ofere suport reciproc, să se perfecționeze continuu și să facă lucruri mari împreună.

 

 

Sursa foto: juniorjobs.ro

 

 

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping