Cum sa iti imbunatatesti lectura in doar 5 pasi

Scris de 

Întotdeauna lectura mi s-a părut o activitate interesantă. Înainte să apară calculatoarele, parcurile, autobuzele, casele erau pline de oameni fascinați de lectura unei cărți cu paginile îngălbenite de trecerea anilor și uzate de la prea mult citit. Acum însă, bibliotecile sunt pline de cu cărți prăfuite care strigă să mai fie deschise din când în când. 

 

 

Am ajuns în momentul în care totul e computerizat și e mult mai ușor și mai accesibil. Iată câteva sfaturi pentru a vă face lectura mult mai eficientă prin intermediul tehnologiei:

 

1. Ia-ți un e-reader, cum ar fi un Kindle

Un e-reader vine cu mai multe avantaje. Dacă încercați să citiți un articol mai lung sau o carte de pe tableta sau de pe computer, veți descoperi că, datorită luminii ecranului, ochii voștri vor știi când e nevoie de o pauză. 

 

Dacă îți iei un Kindle, spre exemplu, toate cărțile sunt doar la depărtare de un click. Nu e nevoie să dai comandă de cărți și să aștepți câteva zile pentru a le putea avea. Poți întoarce paginile doar cu o singură atingere și poți subliniza sau face notițe în timp real.

 

2. Nu rata conținuturi importante citite pe internet

De multe ori, citim mai multe articole decât cărți. Alegerea unei cărți poate fi de multe ori o decizie foarte dificilă. Pe de altă parte, articolele interesante le vedem în fiecare zi pe internet. Insă de cele mai multe ori suntem prea ocupați cu lucrul, proiectele sau învățatul și sfârșim prin a citi doar o mică parte din acele articole. 

 

Din fericite, există Pocket. Această aplicație te ajută să păstrezi orice articol ți se pare interesant, oferindu-ți posibilitatea să revi asupra lui oricând. 

 

3. Învață să citești repede

Cu cât citești mai mult, cu atât realizezi că vrei să aungi să citești și să înțelegi mai repede. Există câteva modalități prin care poți face aceasta:

 

Învață cum să citești printre rânduri. 

Nu mai repeta în minte ceea ce citești, în timp ce citești.

- Îmbunătățește-ți abilitatea de a vedea și înțelege înțelesurile diverse ale cuvintelor.

Îmbunătățește-ți mișcările ochiului.

 

4. Pune timp deoparte pentru citit în fiecare zi

De cele mai multe ori suntem prea ocupați cu lucrurile de zi cu zi și uităm să mai citim. A face lectura o rutină e dificil, însă am găsit o soluție pentru aceasta: impune-ți să citești câte puțin în fiecare zi. Pune deoparte 30-60 de minute din ziua ta și citește câteva pagini. Așează Kindel-ul lângă patul tău și seara înainte de culcare răsfoiește-l puțin. 

 

5. Nu te forța

Nu încerca să citești ceva ce nu e de interes pentru tine sau nu ți se pare interesant. Nu te rezuma numai la cărți, ci încearcă să citești și articole, documentare, etc. Nu încerca să înțelegi fiecare cuvânt. ci privește totul din ansamblu. Aceasta se aplică chiar dacă citești în limba ta nativă sau în alt dialect. 

 

 

Sursa foto: abcnews.go.com

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.