4 detalii care fac diferenta la un ”job interview”

Scris de  Iun 03, 2013

Începem în forță și în această săptămână. Campuscluj.ro îți spune cum să te pregătești pentru un interviu, astfel încât să fii atent la toate detaliile. De cele mai multe ori, pregătirile pentru interviu pot fi stresante și îți pot ocupa mult timp. Poți pierde zile întregi făcând cercetări asupra companiei, gândindu-te la răspunsurile celor mai dificile întrebări posibile și pregătindu-ți portofoliul. Cu atât de multe de făcut, poți uita cu ușurință detaliile practice care contribuie la succesul unui interviu.

Iată în continuare micile amănunte care sunt de cele mai multe ori omise de candidați, în cadrul pregătirii acestora pentru interviu.

 

Pregătirea „echipamentului” pentru interviu

Pregătește-ți dinainte hainele pe care le vei purta – doar nu vrei ca în ziua interviului să pierzi timp căutând șosetele sau o cămașă curată. Asigură-te (de preferat, cu o zi înainte) că hainele sunt perfect curate și fără o cută și ai grijă și de restul ținutei tale: manichiura îngrijită, pantofii lustruiți. De asemenea, adună toate materialele importante într-o mapă, pentru a nu uita nimic – poți include chiar și copii ale CV-ului tău și referințe.

 

Atenție la respirația neplăcută

Ia o masă ușoară înainte de interviu; un prânz greu digerabil te poate face apatic sau leneș, pe când o masa ușoară sau o gustare te vor asigura că stomacul nu va începe să te roadă chiar în timpul discuției cu intervievatorul despre realizările tale profesionale. Dacă interviul nu are loc în a doua parte a zilei, nu te atinge de alimente precum ceapa și usturoiul. În orice caz, asigură-te că ai o dantura îngrijită și o respirație plăcută înainte de a intra la interviu.

 

Știi cu exactitate unde trebuie să ajungi?

Ziua interviului nu este momentul potrivit pentru a încerca o nouă scurtătura spre sediul companiei sau pentru a cerceta zona, daca nu îți este cunoscută.

Asigură-te că știi cum să ajungi la interviu și, eventual, cu o zi înainte, fă acest drum. De asemenea, află cu precizie clădirea, etajul și eventual biroul unde va avea loc interviul, în cazul unei companii mari. Dacă ai noroc, vei fi întâmpinat de recepționistă în momentul când vei intra pe ușa firmei și vei fi condus; altfel, va trebui să te descurci singur, așa că asigură-te că știi unde să ajungi.

 

Fii „ochi și urechi” la tot ceea ce se întâmplă în jurul tău

Când vine vorba despre interviu, e nevoie de ceva atenție în plus. Poți considera că interviul începe în momentul în care ai ajuns la firma, așa că fii „ochi și urechi” la tot ce se întâmplă în jurul tău. Oricare din persoanele din jurul tău poate fi chiar intervievatorul, așa că fii foarte atent și comportă-te cât mai bine. Fii amabil și politicos cu toate persoanele pe care le întâlnești, începând cu paznicul de la intrare, până la recepționist(ă). Dacă intri în discuție cu persoane necunoscute, fii cât mai agreabil și politicos – reține că nu este momentul potrivit pentru a te plânge de „mirosul neplăcut de la intrare” sau de cat trebuie să aștepți la lift.

 

Ultimul, dar nu cel din urmă sfat: ține-ți telefonul închis pe parcursul întregului interviu.

 

Sursa: eJobs.ro

Sursa foto: videojug.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.