De anul viitor, persoanele cu dizabilitati vor primi mai multi bani

Scris de 

De anul viitor, persoanele cu dizabilităţi vor primi mai mulţi bani. Sprijinul financiar acordat acestora va creşte de la 1 ianuarie 2018. Atunci, indemnizaţia lunară, indiferent de venituri, va fi de 325 lei pentru adultul cu handicap grav şi 250 lei pentru adultul cu handicap accentuat.

 

În cea de-a doua etapă, de la 1 iulie 2018, acest venit va fi majorat la 350 de lei, respectiv 265 lei. Anul viitor va creşte şi bugetul personal complementar lunar, ajungând la 125-150 de lei pentru adultul cu handicap grav până la 50-60 de lei pentru adultul cu handicap mediu.

 

De asemenea, va creşte şi prestaţia socială pentru îngrijirea şi întreţinerea copilului cu handicap, până la 250-300 de lei, respectiv 50- 60 de lei. Pe de altă parte, instituţiile publice cu peste 50 de salariaţi vor fi obligate să organizeze concursuri dedicate angajării persoanelor cu dizabilităţi.

 

Citeste si:

---> Tineri cercetatori au fost premiati de Primaria Cluj

---> Studentii UBB au creat o Societate Antreprenoriala Studenteasca

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.