Echipa clujeana de IT a obtinut un contract in domeniul securitatii informatice in Luxemburg

Scris de 

O echipă de români a reușit să câștige un contract în domeniul securității informatice în Luxemburg. CTF365, un produs care antrenează specialiștii de cybersecurity în cadrul unui mediu controlat, a primit, de asemenea, și o investiție prin care își va dezvolta activitatea. CTF365 poate fi descris în termeni simpli ca un poligon de antrenament pentru hackerii buni, informează start-up.ro. Practic, echipa fondată de Marius Corîci la Cluj, a realizat un mediu controlat în care specialiștii se pot antrena pentru a răspunde atacurilor informatice, pot simula pericole care se întâlnesc în lumea virtuală reală.

 

În momentul de față războaiele cibernetice sunt o realitate pe care nu mai trebuie să o ignorăm. De curând, pe 5 iulie, Comisia Europeană a lansat un parteneriat public-privat care va investi 1,8 miliarde de euro până în 2020 pentru inovație în cibersecuritate. În acest context, vestea că CTF365 a câștigat un contract în Luxemburg este un lucru impresionant. Compania a fost fondată la Cluj-Napoca și a trecut inclusiv prin acceleratorul celor de la hub:raum de la Cracovia, fiind printre câștigători.

 

Ministerul Economiei din Luxemburg a mandatat platforma securitymadein.lu, o investiție guvernamentală pentru informarea și educația în domeniul cibersecurității, să dezvolte metode specifice și servicii noi de cibersecuritate. Potrivit informațiilor start-up.ro, Ministerul Economiei din Luxemburg vrea să dezvolte unelte care pot fi folosite apoi de providerii de securitate informatică pentru a crea servicii ieftine pentru consumatori. Astfel, CTF365 a fost aleasă ca platformă de training și testare a unor servicii de acest fel și va fi disponibilă public din 2017. “Serviciile vor include antrenament blue și red teams, training în domeniul răspunsurilor la incidente tehnice și antrenament pentru alte tipuri de atacuri”, se arată în documentul obținut de start-up.ro.

 

De asemenea, după participarea la acceleratorul Deutsche Telekom – hub:raum – compania a reușit să închidă o rundă de investiții din partea germanilor, care duce evaluarea firmei la o cifră cu șase zerouri. În plus, compania din Cluj urmează să participe la o licitație alături de un mare jucător european din domeniul telecom, altul decât Deutsche Telekom. De curând, compania a fost invitată de Massachusetts Institute of Technology (MIT) pentru a ține o prezentare a platformei, iar în septembrie va începe un proiect alături de celebra universitate americană, pentru a testa posibilitatea introducerii sistemului în cadrul MIT.

 

Sursa: voceatransilvaniei.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.