Burse sociale mai mari pentru studentul UBB?

Scris de 

Se pare că studentului clujean nu îi este prea ușor să supraviețuiască costurilor unui oraș precum Cluj-Napoca, iar bursele sociale pe care Universitatea Babeș-Bolyai le pune la dispoziția acestora nu sunt în stare să le acopere cheltuielile.  Studenții Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au nevoie de burse sociale mai mari care să le acopere cheltuielile minime cu cazarea și masa, este concluzia OSUBB, în urma realizării unui "cost lunar" studențesc, a cărui valoare, de 340 lei, o depășește pe cea a burselor de ajutor social.Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai a realizat un "cost lunar" al studentului UBB în care a inclus costurile cazării și mesei la cantină, scrie Citynews.ro.


OSUBB a luat în calcul cheltuielile minime: 100 lei - cazarea în cel mai ieftin cămin al universității - și masa, circa 8 lei pe zi pentru un prânz la cantină, înmulțit cu 30 de zile. Totalul a fost de 340 lei, în condițiile în care valoarea bursei sociale este de 300 lei.


În acest sens, OSUBB a propus modificarea bugetului universității pe anul 2013 și majorarea bursei sociale cu 20% (60 lei).Alte măsuri solicitate de OSUBB sunt îmbunătățirea condițiilor de trai în căminele universității, construirea unora noi și ridicarea unei biblioteci a UBB, inexistente în prezent.

 

Sursa foto: cluj.provincianews.ro

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.