E bine sa ai o relatie cu un coleg de facultate?

Scris de 

Facultatea e perioada proiectelor de echipă, a ieșirilor cu noii sau vechii colegi, a dezinhibițiilor și a zilelor/ nopților) trăite la maximum. Fie că ești un student silitor, fie că dai pe la facultate doar în sesiune, cu siguranță ți-ai format o gașcă de colegi cu care îți petreci timpul. Tinerețe, inimă zburdalnică, ți s-a întâmplat să cunoști un coleg, respectiv o colegă mai cu vino-ncoa.

A fi sau a nu fi cu un coleg? Aceasta-i întrebarea. Înainte să mă pronunț cu un „NU!” categoric, zic să ne gândim la cele mai probabile 3 implicații.

 

Veți fi mai tot timpul împreună

friend zone

Cine nu își dorește să petreacă cât mai mult timp cu persoana iubită? Cred că doar cine petrece prea mult. O relație presupune, în mod firesc, activități desfășurate împreună, deci timp acordat celeilalte persoane.

 

Închipuie-ți însă cum ar fi să fii nevoit să te vezi doar cu ea (aproape), atât la școală, cât și în timpul liber. Relația va fi una solidă, ce-i drept, însă, odată cu trecerea vremii, este posibil să te simți sufocat, căci știm cu toții că ce-i prea mult strică.

 

Depinde de gradul de libertate de care are nevoie fiecare în general și de condițiile care pot fi stabilite încă de la început.

 

Interesu’ poartă fesu’

stay

După o perioadă oarecare de relație, e normal să se instaleze obișnuința. Nu e vorba despre dispariția iubirii sau atracției, ci doar despre faptul că partenerii implicați se simt din ce în ce mai confortabil unul cu celălalt.

 

Dacă privim din alt punct de vedere însă, obișnuința poate fi nocivă, pentru că încetezi să-ți mai dai seama dacă ceea ce vă leagă e veridic sau nu. Deși sună un pic cinic, gandește-te dacă iubitul/iubita nu rămâne cu tine pentru că pur și simplu îi este mai ușor așa. Pe lângă evitarea singurătății, ajutorul la proiecte sau la explicarea cursurilor pot fi factori ce contribuie la păstrarea relației.

 

Awkward moments după despărțire

akward

Ați stabilit să rămâneți prieteni, ca să nu dați cu piciorul la tot ce v-a legat, însă momentele ciudate își fac apariția oricum. Spre deosebire de un alt tip de relație în care doar apropiații mai pot face gafe, în cazul vostru aveți mai multe persoane care vă pot „ajuta” la capitolul acesta. Cu siguranță există colegi mai defazați care o să continue să vă invite la petreceri în calitate de cuplu sau, și mai frumos, profesori care nu vor renunța la glumițele cu subînțeles în ceea ce vă privește.

 

O relație cu un coleg nu e nici ceva imposibil, nici ceva nepotrivit. Având același cerc de preocupări, este normal, pentru unii, să se îndrăgostească. Orice decizie implică riscuri, însă rămâne la latitudinea fiecăruia cum decide să își construiască fericirea.

 

Sursa foto : menstylepower.com

Cristina Dochia

Pasionată de oameni, cuvinte, idei. Visez la o media bazată pe principii și pe aptitudini reale, în care să lucrez. În rest, caut să blochez clișeele prin scris.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

banner IARNA 300x600

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping