Retragerea titlurilor de doctor se va putea face din martie

Scris de 

Hotărârea de Guvern care schimbă codul şcolilor doctorale, prin care universităţile vor putea să retragă titlurile de doctor va intra în vigoare din martie anul acesta. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

 

Astfel, universităţile vor putea retrage titluri de doctor în cazul în care Comisiile de Etică ale acestora constată că a fost încălcată grav etica academică, informează Mediafax.

 

În privinţa procedurii de acordare a titlului de doctor prin ordin de ministru, Curaj a amintit că în anii ’90, legea arăta clar că universităţile atribuie titlurile de doctor, însă Legea Educaţiei din 2011 are alt sistem, prin care titlul de doctor se acordă prin ordin al ministrului Educaţiei.

 

În cazul în care există suspiciuni de plagiat şi comisiile de etică din cadrul universităţilor nu se autosesizează, Curaj spune că legea spune că pot fi făcute sesizări argumentate de către oricine, nu anonime

 

Întrebat dacă vor exista şi sancţiuni pentru şcolile doctorale care se abat de la etica academică, Curaj a spus că în mod sigur, da. „Pot fi suspendate, pot fi închise. Acum, spre exemplu, lucrăm la o Hotărâre de Guvern prin care închidem trei universităţi private”, a mai spus ministrul.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.