Inscriere la facultate gratuite pentru copiii personalului didactic

Scris de 

Taxa de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior a fost eliminată printr-o lege care prevede acest beneficiu pentru copiii personalului didactic și didactic auxiliar aflat în activitate. De asemenea, aceştia beneficiază de gratuitate la cazare în cămine și internate. Taxa este eliminată printr-o lege promulgată, luni, de preşedintele României, Klaus Iohannis.

 

Legea prin care copiii personalului didactic și didactic auxiliar aflat în activitate sunt scutiți de la plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învățământul superior și beneficiază de gratuitate la cazare în cămine și internate a fost promulgată, luni, de președintele Klaus Iohannis. Legea pentru modificarea art. 63 din Legea educației naționale 1/2011 mai prevede că de aceste măsuri vor beneficia și copiii personalului didactic și didactic auxiliar pensionat din sistemul de învățământ, precum și copiii orfani de unul sau ambii părinți care au activat în acest domeniu. Conform expunerii de motive, inițiatorii proiectului susțin că „aceste măsuri pot preîntâmpina, într-o oarecare măsură, abandonul școlar din învățământul superior, care este destul de ridicat”, conform Agerpres.

 

Șeful statului a semnat luni și decretele privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 277 din Legea educației naționale nr. 1/2011, a Legii pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, a Legii pentru aprobarea Ordonanței Guvernului 42/2015 privind dreptul absolvenților de a beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor studii neautorizate și sancționarea instituțiilor de învățământ care școlarizează fără autorizare.

 

Sursa: agerpres.ro, voceatransilvaniei.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.