Recorduri mondiale interesante

Scris de 

1. Cea mai mare bata de baseball a apartinut lui Stephan Koschal din Boynton Beach, Florida. Ea masura 5 ft 81/4 inaltine, avea 22 ¾ grosime si 57 ½ pounds. Pe bata respectiva sunt colectate toate semnaturile celebrilor jucatori de baseball aflati in viata si care sunt mentionati in Baseball Hall of Fame.


2. Cel mai lung cuvant din lume are 50 de litere si este: Cekoslovakyalilastriabilemediklerimizlerdenmisiniz.

 

3. Cele mai multe titluri mondiale la netball au fost cucerite de Australia: 1963, 1971, 1975, 1979, 1983 si 1991.

 

4. Cea mai mare companie mortuara din lume este SCI (Service Corporation International) din Houston, TX care are 551 case funerare si 126 de cimitire.

 

5. Cea mai rapida planeta este Mercur. Ea orbiteaza in jurul Soarelui la o distanta de 35.893.100 mile, are o perioada de revolutie de 87, 96 zile, adica o viteza de 107.030 mile pe ora.

 

6. Cea mai scunda femeie din lume are 69 centimetri
Bhut Jolokia, este cel mai iute ardei din lume

 

7. Cel mai mare set de tobe din lume insumeaza in total 340 de piese si apartine americanului Mark Temperato.

 

8. Cel mai inalt cal din lume este Big Jake, din rasa Gelding, care masoara 210.19 cm (fara potcoave). Armasarul apartine unei ferme din Wisconsin (America).

 

9. Cea mai mare colectie de papusi Barbie din lume

Unul dintre cele mai uimitoare recorduri mondiale inregistrate in Guinness Book of World Records apartine nemtoaicei Bettina Dorfmann, o fana infocata a papusilor Barbie. Impresionanta colectie numara 15.000 de modele diferite de papusi ale celebrului brand. Bettina a inceput sa stranga papusile din anul 1993.

 

10. Cel mai tanar tobosar profesionist din lume

Nu este vorba doar despre un copil talentat cu o pasiune oarecare, ci de un tobosar de cariera. La varsta de doar 5 ani, 10 luni si 3 zile, Julian Pavone din America a intrat in Cartea Recordurilor, fiind considerat cel mai tanar tobosar profesionist din lume.

 

11. Cei mai mari bicepsi din lume

Din Cartea Recordurilor nu aveau cum sa lipseasca... bicepsii, acea parte a corpului prin care multi masculi isi definesc "barbatia". Cei mai impunatori astfel de muschi ii apartin egipteanului Mostafa Ismail. Ei masoara la bratul stang 64.77 cm, atunci cand sunt flexati, si 62.23 cm, cand nu sunt flexati, iar la bratul drept 63.5 cm, respectiv 60.96 cm.

 

12. Cea mai batrana gimnasta din lume

Jojanna Quaas din Germania a intrat in Cartea Recordurilor drept "cea mai batrana gimnasta din lume". La cei 86 de ani ai sai, batranica face niste acrobatii demne de marile competitii sportive ale lumii.

 

13. Cea mai inalta coafura mohawk din lume

Daca recordul pentru cel mai lung par a fost deja inregistrat in Cartea Recordurilor, japonezul Kazuhiro Watanabe s-a gandit ca si-ar putea folosi parul pentru a stabili un alt record mondial. El a reusit performanta de a intra in Cartea Recordurilor cu cea mai inalta creasta din lume. Faimoasa coafura mohawk are o inaltime de nu mai putin de 113.5 cm.

14. Cel mai inalt caine din lume

Cel mai inalt caine din lume se numeste Zeus si apartine rasei Great Dane. Stapana lui, o americanca pe nume Denise Doorlag, l-a inregistrat in Cartea Recordurilor dupa ce a descoperit ca inaltimea lui de 1.118 m este cea mai mare din lume.

 

15. Cel mai mare set de tobe din lume

Cel mai mare set de tobe din lume insumeaza in total 340 de piese si apartine americanului Mark Temperato.

 

16. Cea mai mare colectie de obiecte cu Hello Kitty din lume

Asako Kanda este japoneza care de la varsta de 11 ani a descoperit o adevarata pasiune pentru celebra pisicuta Hello Kitty. Hobby-ul sau s-a concretizat intr-o colectie uimitoare de 4500 de obiecte care au aceasta emblema, pentru care a intrat si in Cartea Recordurilor.

 

17. Cel mai inalt cal din lume

Cel mai inalt cal din lume este Big Jake, din rasa Gelding, care masoara 210.19 cm (fara potcoave). Armasarul apartine unei ferme din Wisconsin (America).

 

18. Cel mai pitic taur din lume

Archie este un taur din Irlanda de Nord care a intrat in Cartea Recordurilor datorita inaltimii sale. Si nu pentru ca ar fi falnic ori impunator precum ne asteptam, ci dimpotriva, animalul a castigat titlul de "cel mai pitic taur din lume", masurand doar 76.2 cm.

 

Sursa foto: telegraph.co.uk

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook