Lorand Silye, geolog UBB, va fi premiat de Academia Romana

Scris de 

Lóránd Silye, lector universitar în cadrul Departamentului de Geologie (linia maghiară) al Facultății de Biologie și Geologie a UBB, a fost distins cu premiul Gheorghe Munteanu-Murgoci, oferit de Secția de Științe Geonomice a Academiei Române pentru studiul intitulat „Sarmatian foraminiferal assemblages from southern Transylvanian Basin and their significance for the reconstruction of depositional environments”.

 

Volumul premiat cuprinde primul studiu în care cercetătorul analizează, cu ajutorul micropaleontologiei, mediile depoziționale ale anumitor corpuri de rocă sedimentară din sudul Bazinului Transilvaniei, care au însemnătate și în domeniul cercetării gazelor naturale. Totodată, cartea reprezintă prima descriere comprehensivă paleontologică a foraminiferelor fosile sarmațiene (aprox. 12 milioane de ani) din sudul Bazinului Transilvaniei.

 

Prin aceasta, Lóránd Silye a contribuit cu date prețioase la cartografierea detaliată a dezvoltării geologice din sudul Bazinului Transilvaniei, și astfel la deschiderea noilor căi în cercetarea geologică pentru hidrocarburi în sudul Transilvaniei.

 

Secția de Științe Geonomice a Academiei Române oferă premiul Gheorghe Munteanu-Murgoci cercetătorilor care în lucrările lor științifice tratează geologia României sau vreunei regiuni din țară. În acest an au fost premiate publicațiile apărute în anul 2015. Decernarea premiilor va avea loc în data de 15 decembrie 2017, în cadrul ședinței festive a Academiei Române.

 

Citeste si:

---> Cum sa inveti mai repede si mai eficient

---> Gradina Botanica gazduieste o expozitie temporara de fluturi exotici

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.