Se lanseaza proiectul "Once Upon a Time in Romania" - concurs de scurtmetraje anticoruptie

Scris de 

Infiltrată la toate nivelurile societății, luând uneori aparențele unui thriller prost de serie B,fenomenul corupției este o realitate cotidiană crudă care riscă să devină invizibilă din cauza banalizării. Pentru a lupta împotriva indiferenței și pentru a mobiliza conștiința cetățenească, platforma civică ”Inițiativa România”, cu sprijinul Fundației germane ”Friedrich Naumann pentru Europa de Sud-Est”, lansează proiectul Once Upon a Time in Romania, cu două prime compozante: site-ul www.onceinromania.ro și o competiție de scurtmetraje anticorupție.

 

Fidele misiunii lor de promovare a valorilor democratice, a libertăților și a drepturilor omului, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România se asociază acestui demers ambițios. Prin gestul lor, cele două urmăresc, pe de-o parte, să contribuie la conștientizarea de către populația țării a amplorii acestui flagel și, pe de altă parte, să stimuleze creativitatea societății civile românești.

 

În cadrul competiției de scurtmetraje Once Upon a Time in Romania / A fost odată în România, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România vor acorda un premiu special. Acesta va fi decernat pe data de 14 decembrie 2017, cu ocazia Galei Anticorupție.

 

Implicați-vă, vorbiți despre actele de corupție și propuneți soluții pentru a contracara aceste fapte trimițând scurtmetrajele și clipurile voastre video organizatorilor proiectului Once Upon a Time in Romania / A fost odată în România, până pe 1 decembrie 2017. Filmele selecționate vor fi ulterior disponibile online pentru a fi supuse judecății publicului și a unui juriu de specialiști. Condițiile de participare și criteriile de selecție a finaliștilor se găsesc pe site-ul www.onceinromania.ro în secțiunea Film That! Vocea și actele voastre contează; voi sunteți societatea !

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.