Gadget-urile folosite in scop non-educational dauneaza grav... educatiei

Scris de 

Telefoanele mobile, tabletele şi laptopurile le afectează performanţele studenților atunci când sunt folosite în scopuri neacademice, potrivit unui studiu. Mulţi dintre aceştia ar putea avea note mai bune dacă nu ar mai veni cu gadgeturi la facultate.

Mulţi dintre studenții care îşi iau la facultate telefoanele, laptopurile sau tabletele au performanţe mai slabe dacă nu le folosesc strict în scop educativ.

 

Potrivit unui studiu citat de cotidianul britanic Daily Mail, studenţii ar avea note mult mai bune dacă ar veni la cursuri fără gadgeturi. Pe de altă parte, ei recunosc că interzicerea telefoanelor şi tabletelor ar fi o măsură destul de radicală. Studiul a aparţinut Universităţii de Stat din Michigan şi a fost finanţat de Fundaţia Naţională pentru Ştiinţe.

 

„Studenţii cu abilităţi intelectuale ar trebui să fie responsabili şi să nu se lase distraşi de uzul internetului”, a subliniat Susan Ravizza, profesorul care a condus cercetarea. Ravizza şi colegii săi au observat folosirea internetului în scopuri non-academice în timpul unui curs de psihologie desfăşurat la Universitatea de Stat din Michigan, cu ajutorul a 500 de studenţi. Echipa a descoperit că studenţii, indiferent de capacităţile lor intelectuale, au avut note mai mici la examen cu cât au folosit mai mult internetul în scopuri non-academice, cum ar fi pentru citirea ştirilor, a mailurilor sau pentru a posta pe Facebook.

 

Studiul a arătat, de asemenea, că studenţii nu recunosc că internetul are efecte negative asupra performanţei lor, reîntărind descoperiri din trecut, potrivit cărora studenţii nu sunt conştienţi de faptul că laptopurile şi telefoanele afectează procesul de învăţare.

 

Ravizza a mai declarat că ar fi aproape imposibil să interzică folosirea telefoanelor performante sau a altor dispozitive electronice în sălile de studiu. „Ce s-ar putea face? Să fie puse sute de persoane să îşi pună telefoanele grămadă şi să le ia la ieşirea din clasă?”, a spus aceasta, adăugând că o asemenea măsură ar putea isca şi probleme de siguranţă, din moment ce telefoanele au devenit principala sursă de comunicare în caz de urgenţă.

 

Sursa: adevarul.ro

Sursa foto: weimarisd.org

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.