Reconstituire istorica dedicata centenarului Unirii va fi sustinuta pe Cluj Arena

Scris de 

Un spectacol de reconstituire istorică, dedicat Centenarului Unirii, va fi susţinut, pe 8 septembrie, pe stadionul Cluj Arena. "Spectacolul istoric "Marea Unire" este realizat după un scenariu original, documentat istoric, ce face referire la mai multe zone ale ţării, cu costume şi arme specifice perioadei evocate. Este, am putea spune, un film live. Acest eveniment aduce pentru spectatorii săi posibilitatea de a fi martori la mai multe momente importante din istoria noastră: Bătălia de la Oituz - secvenţe de luptă, întâlnirea confidenţială dintre Martha Bibescu şi ataşatul Ambasadei Britanice la Bucureşti, Cristopher Thompson, capitularea Austro-Ungariei, bătălia de la Mărăşeşti sau realizarea actului Marii Uniri de la Alba-Iulia de la 1 decembrie 1918. Maia Morgenstern, Claudiu Trandafir, Flaviu Crişan, Gelu Niţu, Geo Dobre, Eugenia Şerban, Vasile Calofir, Catinca Nistor, Gabriela Marin şi Mălina Tomoiagă sunt doar câţiva dintre cei care vă dau întâlnire la acest spectacol", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de organizatorii evenimentului.

 

"Marea Unire reprezintă un element istoric de cotitură pentru identitatea românilor. La o distanţă de 100 de ani sunt mulţi care aleg să nu uite aceste fapte eroice, visând încă la o Românie unită. (...) Acest proiect cultural este conceput sub forma unui turneu, reprezentând un eveniment naţional major ce urmează să fie prezentat în cele mai importante oraşe din Romania. Scopul evenimentului este conştientizarea şi celebrarea importanţei istorice deosebite a Centenarului Marii Uniri într-un mod unic, atractiv şi impresionant. Spectatorul va plonja astfel în complexele şi dramaticele evenimente din perioada 1914 - 1918 ce au condus, după episoade tragice, la realizarea visului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918", se mai arată în comunicat.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.