Teza de doctorat va putea fi susţinută şi după patru ani de la finalizarea studiilor

Scris de 

Doctoranzii vor avea timp patru ani de la finalizarea studiilor pentru a-şi susţine teza de doctorat, cu acordul senatului universitar şi al conducătorului doctoratului, potrivit unui proiect de lege adoptat luni de Senat, Camera decizională. Până acum, termenul maxim era de trei ani.

 

Susţinerea tezei de doctorat se va putea face în termen de patru ani de la terminarea studiilor universitare de doctorat, cu acordul senatului universitar şi al conducătorului doctoratului, potrivit unui proiect de lege aprobat luni de Senat, în calitate de cameră decizională, potrivit Mediafax.

Proiectul, propus de deputatul Mircea Grosaru (RO.AS.IT - minorităţi), modifică vechea lege din 2004 privind organizarea studiilor universitare, care prevedea că termenul maxim până la care absolvenţii de studii doctorale îşi pot susţine lucrarea de doctorat este de trei ani.

 

”Studiile universitare de doctorat au, de regulă, o durată de trei ani. În situaţii speciale, când tematica abordată necesită o perioadă mai mare de studiu sau experimentare, durata poate fi prelungită cu 1-2 ani, cu aprobarea senatului universitar, la propunerea conducătorului de doctorat. Susţinerea tezei de doctorat se poate face în termen de maximum 4 ani de la terminarea studiilor universitare de doctorat, cu acordul senatului universitar şi al conducătorului de doctorat”, prevede noul articol din lege.

 

Senatorul Grosaru a motivat această modificare prin faptul că mulţi dintre doctoranzi au fost puşi în imposibilitatea de a-şi finaliza lucrarea de doctorat în momentul în care Legea Educaţiei Naţionale le-a interzis profesorilor pensionari să coordoneze studenţi-doctoranzi şi, ca atare, au fost nevoiţi să-şi schimbe coordonatorii în ultimul an. Senatul a adoptat acest proiect în calitate de Cameră decizională, actul normativ întrunind 128 de voturi "pentru" şi şapte voturi "împotrivă", după ce a luat votul deputaţilor, în iunie 2012.

 

Sursa: adevărul.ro

Sursa foto: www.cis.jhu.edu

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook