FSEGA a semnat un contract de colaborare cu University of North Carolina

Scris de 

În data de 23 februarie 2016, în prezența Consiliului Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB a avut loc semnarea Memorandumului de colaborare (Memorandum of Understanding) dintre Universitatea Babeș-Bolyai și University of North Carolina at Chapel Hill, reprezentând documentul fundamental al colaborării dintre UBB și cea mai veche universitate de stat din Statele Unite.


Memorandumul de colaborare a fost semnat de către domnul acad.prof.univ.dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB și domnul prof.univ.dr. Dumitru Matiș, decanul FSEGA.

 

În cadrul memorandumului se face referire distinctă la UNC Kenan-Flagler Business School și UBB FSEGA, fapt pentru care Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor beneficiază pentru prima dată de un acord complex, clar și direct cu o universitate americană. Existența acestui acord de colaborare între cele două universități, particularizat pentru Kenan-Flagler Business School și FSEGA, reprezintă în fapt o recunoaștere a studiilor de masterat desfășurate în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Memorandumul este detaliat deja în două acorduri de implementare, astfel: Student Exchange Agreement și Visiting Faculty Agreement, prin care se stabilește în mod clar modul de colaborare și desfășurare a schimburilor între cele două facultăți. Acordul cadru (MoU) poate fi particularizat și pentru alte facultăți din cadrul UBB, după modelul FSEGA, reprezentând o oportunitate reală pentru facultățile care doresc să dezvolte proiecte comune cu universități americane.

 

Pentru asigurarea resurselor financiare necesare implementării efective a acestui memorandum și realizării implicite a parteneriatului dintre cele două instituții a fost semnat un Acord Erasmus +, pentru perioada 2016-2021.

 

Sursa: new.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

banner IARNA 300x600

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping