Studentii au iesit in strada cerand demisia „comunismului” din Legea Educatiei

Scris de 

Liderii studenţilor din întreaga ţară au participat în data de 31 iulie, la un manifest prin care şi-au exprimat nemulţumirile faţă de bătaia de joc cu care au fost trataţi de Ministerul Educaţiei Naţionale în momentul adoptării de modificări ale legii educaţiei, mărşăluind pe ritmuri comuniste şi având gurile acoperite cu bandă adezivă neagră. În acest fel, studenţii au sugerat că atitudinea Ministerului Educaţiei este demnă de perioada comunistă şi au cerut demisia Miniştrilor de la cârma educaţiei din România, Mihnea Costoiu şi Remus Pricopie.

În timpul protestului, studenţii au purtat pancarte înscripţionate cu diverse mesaje dedicate domnilor miniştri şi au scandat sloganuri precum:

”Universităţile noastre nu-s afacerile voastre!”

”Ţara creşte prin studenţi, nu miniştri repetenţi”

”Educaţia e a noastră, nu vrem ordonanţa voastră”

”Legea aţi măcelărit, pe studenţi i-aţi umilit”

studenti-anosr

Principalele nemulţumiri ale liderilor studenţilor sunt legate de faptul că nu au fost consultaţi cu privire la emiterea Ordonanţei de Urgenă nr. 49/2014 care permite o serie de abuzuri în sistemul educaţional şi care afectează grav relevanţa studiilor:

- reintroducerea doctoratului la frecvenţă redusă;

- posibilitatea rectorilor de a se înscăuna pe viaţă;

- incompatibilitatea rector-parlamentar ramane istorie, reintroducând astfel politicului în universităţi;

- posibilitatea de a înfiinţa universităţi private pe persoană fizică: universitățile particulare se vor transforma in afaceri profitabile pentru persoane fizice și vor funcționa după reglementări care nu țin cont de lege.

- universitățile vor putea înmatricula cu 10% mai mult studenți decât le permit resursele pe care le au la dispoziție etc.

 

Liderii studenţilor se află în aceste zile la Cluj-Napoca în cadrul celui mai mare eveniment de dezbatere a problemelor şi intereselor studenţilor, Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România, eveniment în care studenţii vor analiza situaţia actuală a sistemului educaţional şi îşi vor stabili strategia pentru perioada următoare.

Consultarea-studentilor-s-a-intors-in-perioada-comunista-

 

Sursa: edu-news.ro; hotnews.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.