Greenpeace recruteaza voluntari care sa monitorizeze starea padurilor din Romania

Scris de 

Greenpeace a demarat o campanie naţională de recrutare de voluntari care să activeze  în monitorizarea pădurilor din România. Voluntarii vor constitui o reţea activă care va strânge informaţii despre starea pădurilor şi modul în care acestea sunt administrate.

 

Constituirea unei reţele de voluntari este esenţială pentru obţinerea de date concrete despre tăierile de pădure (atât ilegale, cat si legale),  care să ajungă astfel în timp util la autorităţile de resort şi societatea civilă.

 

Voluntarii vor fi implicaţi în investigarea pe teren la nivel naţional a problemelor silvice. De asemenea, ei vor derula activităţi împreună cu autorităţi, instituţii, comunităţi locale, pentru a identifica şi dezvolta soluţii care să asigure o administrare durabilă a pădurilor României.

 

Formularul de înscriere pentru voluntariat este aici: https://goo.gl/VgCjM0 iar termenul limită de înscriere este 1 august 2015.

 

Situaţia pădurilor României este gravă în contextul în care suprafaţa împădurită este mult sub media europeană (aproximativ 27% faţă de 42%), multe dintre zonele protejate există doar pe hârtie şi tăierile ilegale sunt scăpate de sub control. Potrivit unui studiu elaborat de Greenpeace, suprafaţa forestieră totală despădurită şi degradată, în perioada 2000-2011 a fost de 280.108 hectare – aproximativ 28.000 hectare pe an. Cele mai afectate judeţe sunt Suceava, Harghita, Argeş, Maramureş şi Cluj. Volumul tăierilor ilegale este foarte mare şi nu ţine cont de statutul zonelor, de multe ori fiind afectate chiar şi arii protejate.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

1 comentariu

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.