8 lucruri pe care trebuie sa le stii despre un program Erasmus

Scris de 

Erasmus poate fi o experiență minunată pentru oricine, dar poate la fel de bine să fie și foarte stresant. Este, fără îndoială, una dintre cele mai bune invenții pentru viitorul studenților și oricine a beneficiat deja de acest program ne va da dreptate. Pentru mulți dintre studenți, va fi prima dată când vor părăsi țara pentru o perioadă atât de lungă de timp și mai ales, pentru prima dată când vor trebui să-și ia viața în mâini și să se descurce pe cont propriu. Erasmus va fi sau a fost momentul când te-ai trezit buimac în fața maturității și toată lumea se așteaptă să te comporți ca atare. Tocmai datorită acestor schimbări radicale prin care vei trece, Campuscluj.ro s-a hotărât să-ți ofere câteva sfaturi pentru ca această experiență să fie de neuitat.

Documentează-te!

Fiecare țară este diferită și indiferent de când cercetare vei face, tot se vor găsi lucruri noi de învățat. Însă, pregătirea este esențială. Vor fi și lucruri care te vor surprinde, e adevărat, dar este foarte important să fii informat cu privire la noutățile care așteaptă!

 

Grijă la buget!

Studenții sunt obișnuiți să își administreze banii pentru viețile lor sociale deosebit de aglomerate, însă în străinătate lucrurile devin și mai dificile. Amintește-ți că va trebui să-ți administrezi banii de chirie, călătorie, mâncare și, fără îndoială, de ieșit în oraș. Iar banii de la părinți nu se vor mai primi atât de ușor. Un transfer în străinătate va dura câteva zile.

 

Nu fi generos cu bagajele!

Nu împacheta lucruri pe care nu le voi folosi pentru că tu vei fi cel care își va căra bagajele peste mări și țări. Ia-ți esențialul, vor fi magazine peste tot pe unde vei merge și te vei alege cu amintiri achiziționate minunate. De asemenea, unele companii aeriene vor avea restricții în privința bagajelor.

 

Lasă Facebook-ul și rețelele sociale acasă!

Chiar dacă acesta va fi unul dintre cele mai dificile lucruri pe care un program Erasmus le cere, trebuie să știi că folosirea exagerată a rețelelor de socializare nu va face altceva decât să-ți accentueze dorul de casă și vei pierde cele mai grozave experiențe Erasmus.

 

Vorbește cu toată lumea!

Toată lumea va fi prietenoasă dacă le vei acorda această șansă. Erasmus este cea mai bună ocazie să-ți faci o mulțime de prieteni de peste hotare care pot crea oportunități minunate pentru viitor.

 

Spune DA!

Mergi în excursiile organizate de universități și bucură-te de fiecare lucru nou pe care îl înveți sau ai șansa să îl faci. Nu vizitezi în fiecare zi o țară străină, așa că trebuie să  profiți din plin!

 

Notele vor fi importante și acasă!

Chiar dacă vei profita din plin de tot ceea ce Erasmus îți va oferi, nu uita că notele vor conta la fel de mult și la întoarcerea acasă. Doar pentru că vei fi într-o țară străină, nu va fi o scuză să te lasă dus de val. Va fi destul timp de distracție în afara cursurilor și timpului acordat studiului. Nu lăsa notele bune să-ți alunece printre degete. La urma urmei, acesta este motivul principal pentru care ți-ai dorit o experiență Erasmus.

 

Pleacă cu Erasmus!

Acesta este cel mai bun și productiv sfat pe care ți-l putem oferi. Este o experiență minunată. Dacă ai ocazia să o trăiești, nu sta pe gânduri! Amintește-ți că cele mai mari regrete ale vieții sunt din cauza lucrurilor pe care nu le-ai făcut!

 

Sursa foto: blog.travellution.com

 

Citește și: Cum ne pregătim pentru Erasmus?

                Interviu cu o studenta Erasmus

                De ce Erasmus?

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.