Patru sfaturi profesionale promovate de filmul „Lupul de pe Wall Street”

Scris de 

„Lupul de pe Wall Street” nu este doar un film extraordinar, ci acesta te poate ajuta să îți îndeplinești până și cele mai ambițioase țeluri dacă asculți și urmezi cele patru direcții profesionale oferite de filmul lui Scorsese. Dacă te afli în căutarea unui loc de muncă sau încerci să avansezi în carieră masajele care se regăsesc în acest film îți pot fi de ajutor.

Dacă faci abstracție de părțile negative și iei în considerare doar sfaturile profesionale, „Lupul de pe Wall Street” îți va oferi o serie de lecții și sfaturi pentru o carieră de succes.

 

  1. „If you talk the talk, be able to walk the walk!”

Vrei să obții un job la cea mai mare companie din domeniul tău de activitate sau vrei să fii promovat la actualul job.Dacă ești o persoană ambițioasă trebuie în primul rând să-ți faci un plan, și în al doilea rând – partea cea mai grea și cea mai importantă – trebuie să îl și pui în aplicare.

În ”Lupul de pe Wall Street”, Jordan Belfort era determinat să trăiască o viață de succes din toate punctele de vedere. Când șansa lui de a ajunge unde visa a fost stopată brusc, el nu s-a oprit și a folosit lecțiile învățate pe Wall Street pentru a ajunge acolo unde simțea că îi era locul.

Când spui că vei face un lucru, acordă-ți creditul necesar și fă tot ce-ți stă în putință pentru a-ți îndeplini țelul. Când ești determinat, cei din jurul tău vor începe să te respecte și să te admire. Folosește-te și de asta!

 

  1. Nu te da niciodată bătut

De la a deveni șomer în chiar clipa la care a ajuns la apogeul carierei, la a face tranziția de la un loc de muncă excelent la unul dezamăgitor​​, plus jongleria cu femeile din viața lui și acoperirea activităților ilegale în fața FBI-ului, Jordan Belfort a întâmpinat o sumedenie de obstacole în „Lupul de pe Wall Street”.

Și știi ceva? Le-a depășit pe fiecare în parte și a ieșit mai puternic ca niciodată mereu din orice încurcătură. Chiar și în finalul filmului, când Belfort e arestat și scos din compania pe care tocmai el a înființat-o, el nu s-a dat bătut și a luat-o de la capăt, devenind public speaker, împărtășindu-și know-how-ul miilor de persoane interesate de experiența sa. A, și să nu uităm de cărțile lui, devenite bestsellers peste noapte.

Dacă ești respins ori de câte ori ești aproape de angajare, nu te da bătut. Mergi mai departe, încearcă noi și noi piste, până când te vei angaja. Când colegul tău a fost promovat, deși tu așteptai asta de ani buni, acceptă eșecul și încearcă din nou. Dă tot ce ai mai bun din tine! Dacă îți dorești cu adevărat ceva, consecvența și ambiția sunt soluțiile cheie.

 

{youtube}pabEtIERlic{/youtube}

 

  1. Stabilește-ți prioritățile!

În film, Jordan renunță la nevasta lui în favoarea lui Naomi, pe care el o considera mai atrăgătoare, un pas înainte în calea sa spre succes. Înconjurat fiind de activități dubioase și oameni superficiali, eroul filmului și-a dat seama că ceea îl făcea cu adevărat fericit era influența pe care acesta o avea asupra oamenilor, astfel că după ce a fost eliberat din închisoare el și-a resetat cariera pe căi legale, pentru a fi fericit.

E foarte posibil să eșuezi în ale carierei tocmai pentru că nu ai un sistem de priorități și valori cu adevărat bun, care să se plieze personalității tale. Un pic mai multă determinare și pasiune te pot ajuta să te cunoști mai bine și să ajungi acolo unde îți dorești și meriți.

 

  1. Fii lup la locul de muncă!

Într-o lume condusă de rechini și lupi, Jordan Belfort a înțeles că trebuie să aleagă una din două pentru a avea succes pe plan profesional și în viață. El și-a devorat inamicii, fără scrupule, deoarece aceștia stăteau în calea succesului său. A găsit cheia pentru a-i atrage pe investitori să plătească sume enorme pentru nimicuri frumos cosmetizate, astfel că afacerea sa a devenit una de miliarde de dolari. Jordan Belfort nu a profitat de oportunități. El a creat aceste oportunități!

Când a fost „atacat” de FBI, lupul Jordan Belfort a luptat pe toate căile pentru a scăpa de acest pericol real. A pierdut bătălia, iar când a fost eliberat din închisoare și-a creat noi oportunități pentru a-și relansa viața. Răutatea pozitivă l-a ajutat să fie un învingător, indiferent de condiții.

Când ești la un interviu sau la o ședință de promovare, fii lup! Ia ceea ce tu consideri că îți aparține. Plasează o viziune a succesului tău în propria-ți minte și transform-o în realitate.

 

E foarte important să știi de ce ești în stare, să ai încredere în tine și în aptitudinile tale, să te folosești de ceea ce ai și știi într-un mod echilibrat și natural. Iar cel mai important este șă lupți pentru ceea ce e al tău cu înverșunare și cu toate forțele!

 

{youtube}iszwuX1AK6A&feature=player_embedded{/youtube}

 

Sursa: smartdreamers.com

Sursa foto: addicted2success.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

masuta de cafea din sticla

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.