8 obiceiuri/lucruri la care trebuie sa renunti pentru a fi fericit

Scris de 

Cum să fii fericit? Oare există un ghid pentru așa ceva? Nu pot să îți spun cu siguranță acest lucru, dar pot să îți dau niște sfaturi pe care trebuie să le urmezi. Deși unele pot fi puțin egoiste, nu uita că tu ești creatorul propriei tale fericiri, iar uneori va trebui să te gândești puțin mai mult la tine decât la ceilalți.

În continuare îți voi prezenta – nu neaparat niște sfaturi – ci mai degrabă niște elemente/stuffs/lucruri/obiceiuri la care trebuie să renunți pentru a fi MAI fericit:

 

Rezultatele nu sunt totul

Cu alte cuvinte, este cazul să nu mai ai așteptări atât de mari de la tine și să te accepți așa cum ești; să fii mulțumit cu ceea ce realizezi, chiar dacă uneori rezultatele nu sunt atât de bune cum te așteptai. Orice succes este bine-venit, oricât de mic ar fi.

 

Prieteniile toxice

Uneori, faptul că ești nefericit se datorează persoanelor care te înconjoară. SCAPA DE ELE!! Ele te trag în jos din toate punctele de vedere.

image

 

Money, money, money

Am înțeles, banii sunt importanți. Dar nu îți lasa viața condusă numai de acest scop. Banii vin și se duc, nu trebuie să ne irosim viața strângând averi și muncind în continuu, fără să ne distrăm, fără să ne preocupăm de familie sau prieteni.

 

În căutarea iubirii...

Nici acesta nu ar trebui să fie un scop în viață... Fă ceea ce îți place, simte-te bine, iar iubirea te va găsi ea pe tine – mai devreme sau mai târziu. Dacă te vei chinui prea tare să îți găsești sufletul pereche, nu vei reuși, acest lucru nu ține de tine.

 

Nu te atașa de lucruri!

Poate ți se pare banal, dar gândește-te de câte ori ai pierdut/stricat un lucru cu valoare sentimentală sau materială mare și cât de rău te-ai simțit după. Încearcă să fii mai detașat/ă și să nu pui prea mult suflet în lucruri materiale.

 

Social media – mai periculoasă decât crezi

Poți trăi o săptămână fără net sau telefon? Dacă ți s-a făcut deja rău, află că ești bolnav/ă și trebuie să remediezi această problemă cu precădere. Rețeta este foarte simplă și nu trebuie să fugi imediat la farmacie: renunță câte o zi la tot ce înseamnă media și încearcă să îți găsești hobby-uri care te apropie mai mult de natură.

image

 

Trecutul și viitorul

Una dintre cele mai sănătoase calități ale creierului uman este faptul că poate: uita. Da, ai citit corect! Dacă nu am fi capabili să uităm, am fi cele mai nefericite ființe de pe pământ deoarece, avem tendința să punem accent pe lucrurile rele sau dureroase, decât pe cele care ne faci fericiți.

Nu zic să nu te gândești la viitor, dar las-o mai moale și trăiește și prezentul, altfel te vei afunda în planuri și gânduri care nu vor mai lăsa loc și de fericire.

 

Răzbunarea nu înseamnă fericire

Sentimentele negative nu te vor ajuta să îți găsești fericirea, cu atât mai puțin răzbunarea. Lasă-le deoparte și demonstrează-le „dușmanilor” că ești mai deștept decât ei. Pune accent pe ceea ce te face pe tine fericit, nu pe ceea ce îi va face pe ceilalți nefericiți.

 

Sursa foto: tumblr.com, suitesculturelles.wordpress.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.