12 locuri pustii, dar superbe si "vizitabile"

Scris de 

Vine vara, nu-i aşa? Parcă n-am sta acasă...dar parcă marea şi muntele sunt overrated. Aşadar, ce e de făcut? Păi, de vizitat nişte locuri pustii, că deh, e prea mainstream să vizitezi locuri populate... Locuri faine, precum...

 

1. Crist al Abisului

1

 

(în italiană: “Il Cristo degli Abissi”) este o statuie de bronz, de aproximativ 2.5 m, înfăţişându-l pe Iisus Christos, care a fost puţin cam...scufundată în Marea Mediterană. Locaţia originală era în San Fruttoso, între Camogli şi Porrofino, pe Riviera Italiană (sau italienească?). A fost aşezată în apă, în data de 22 august 1954, la aproximativ 17 metri adâncime. Alte mulaje ale statuii se găsesc în lume, fie în apă, fie în biserici şi muzee.

 

 

2. Cabina de pescuit din Germania

2

 

Se află pe lacul Berchtesgaden în Parcul Naţional.

 

 

3. Kerry Way - o potecă umblată între Sneem şi Kenmare (Irlanda)

3

 

Kerry Way, care face parte din comitatul cu acelaşi nume, este o cărare (puţin mai lată) circulară, în jur de 214 kilometrii, care începe şi se sfârşeşte în Killarney. Cărarea sau Calea încercuieşte Peninsula Iveragh (sorry, n-am găsit cums e zice în limba română) şi reprezintă varianta umblată a traversării cercului Kerry cu maşina.

 

 

4. Pripyat, Ucraina

4

 

Este un oraş-fantomă sitat în apropierea Cernobâlului. Din păcate, acesta nu poate fi vizitat, fiindcă este considerat una dintre zonele excluse ale vizitării.

 

 

5. Mânăstirea din secolul 15 din Pădurea Neagră, Germania

5

 

Fondată în anii 1084-1085 în munţii Pădurea neagră, ca şi rezultat al interesului comunităţii din zona Şvabiei (Bavaria), a aristocraţiei şi a bisericii reformate. A fost fondată de către Hezelo şi Hesso, din familia Vögte.

 

 

6. Forturile Maunsell

6

 

Erau turnuri mici, fortificate, construite pe râul Tamisei şi Mersey, în timpul celui de al Doilea Război Mondial, pentru a ajuta la apărarea Regatului Unit. Deşi au fost scoase din funcţie în 1950 şi folosite pentru altceva, au devenit o atracţie turistică. Şi...mi se pare mie sau seamănă bine cu nişte roboţi din Star Wars?

6.1

 

 

7. Castelul Bodiam, din Sussex-ul de Est, Anglia

7

 

A fost construit în anul 1385 de către Sir Edward Dalyngrigge, cu menirea de a apăra zona de francezi, în timpul invaziilor din Războiul de 100 de ani. Lăsând a o parte povestea, parcă seamănă cu castelele tipice din poveştile şi filmele cu cavaleri. Nu-i aşa?

 

 

8. Czestochowa, depoul de trenuri abandonat din Polonia

8

 

Aduce puţin a trenurile noastre, eh?

 

 

9. Pârtia olimpică de Bob din 1984, Sarajevo

9

 

Se află în muntele Trebević, în Sarajevo. A fost construită pentru Olimpiada de Iarnă din 1984.

 

 

10. Craco, Italia

10

 

Este un sat medieval, abandonat, localizat în regiunea Basilicata, în Italia. A fost abandonat în 1963 din cauza cutremurelor repetate.

 

 

11. Moară abandonată din 1866, Sorrento, Italia

11

 

Valea Morilor - al cărei nume vine de la existenţa unei mori, care funcţiona de la începutul aniilor 900, până la 1866, când a fost creată Piaţa Tasso. Unul dintre motivele abandonării, se presupune că ar fi umiditatea crescută în zonă.

 

 

12. Cimitirul Maşinilor de lux, Germania

12

 

Deşi este numit cimitir, acest loc se găseşte în curtea lui Michael Fröhlich, un fost designer de modă, acum colecţionar de maşini. Din păcate, pentru iubitori, acestea nu sunt întreţinute, ci sunt oferite ca un fel de omagiu naturii.

 

Mai multe detalii, accesaţi acest link.

 

 

Desigur, acestea nu sunt chiar cele mai exotice destinaţii de vacanţă, dar dacă vreodată vreţi să vedeţi altceva decât o întinsă mare albastră sau munţi...e o alegere interesantă.

 

 

 

sursă foto: acidcow.com, worldobserveronline.com, messychic.com

Bianca Gângă

Content Writer la Campuscluj.ro şi mândră de asta. Blogger ocazional şi şoricel de bibliotecă. Rockoholic, coffeeholic, chocoholic, funholic şi pasăre de noapte.

Website arylequine.wordpress.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.