Cum scapi de oboseala acumulata in scaunul de birou

Scris de 

Stai la birou când înveți, când muncești, când navighezi pe internet sau chiar când citești. Și te simți puțin încordat, și ai vrea să ieși la o plimbare, dar poate nu ai timp, nu ai voie sau pur și simplu, nu ai chef să ieși din casă. Și totuși gâtul îți amorțește, simți că îți pierzi concentrarea și ai o stare de disconfort general.

E perfect normal, pentru că atunci când stai prea mult într-o singură poziție, mai ales dacă nu ai un scaun comod, îți pierzi tot cheful de scris sau de învățat. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te oprești cu totul, ci doar să iei o mică pauză, timp în care să efectuezi câteva exerciții ușoare și practice, ca să te destinzi puțin.

 

Cel mai simplu este să faci câteva întinderi de brațe, în stânga și în dreapta, în față și în spate, sub formă de cerc, sau cum vrei tu, așa cum făceai și la educație fizică în școala generală.  De asemenea, poți să iei două sticle pline de apă, de jumătate de litru, și să le folosești ca pe niște mini-gantere. E suficient să faci câteva mișcări pentru a-ți crește imediat tonusul și pentru a-ți oferi energia de care ai nevoie.

 

gantere

Un alt exercițiu simplu ar fi genoflexiunile, efectuate fie în modul clasic, fie ținându-te de scaun.

Un truc eficient pentru a-ți recăpăta forțele, dar și pentru sănătatea ta, este următorul: ține-ți mâinile încrucișate în zona pieptului, ridică-te de pe scaun în poziție dreaptă, stai așa două secunde, și apoi așează-te înapoi, încet, fără să îți miști brațele sau picioarele. Astfel, îți vei încorda mușchii și vei arde și calorii.

squat

O altă idee ar fi să îți încordezi mușchii abdominali sau cei fesieri (sau ambele grupe musculare, de ce nu?) timp de câteva secunde, pentru ca apoi să îi relaxezi. Repetă de minim 20 de ori aceeași operațiune.

 

Iar dacă nici unul dintre aceste exerciții nu te-a convins, alege varianta cea mai distractivă: dă la maxim melodia ta preferată și dansează! 5 minute de dans nebun prin casă te vor binedispune instant! (Doar prin casă, îți recomand să nu încerci asta la muncă!)

 

Sursa foto: hotnews.ro, desprespa.ro, harmonycenter.ro

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.