Programul delegat de tineret la Natiunile Unite 2015 - 2016

Scris de  Iul 27, 2015

Prin Programul „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite” se urmăreşte:

  • implicarea directă a tinerilor în dezvoltarea politicilor internaţionale pentru tineret;
  • promovarea în rândul tinerilor a politicilor de tineret, a mecanismelor de coordonare a acestora şi a importanţei programelor de tineret, ca parte integrantă a dezvoltării socio-economice;
  • familiarizarea tinerilor din România cu tematica dezvoltării globale şi facilitarea contribuţiei lor la procesul de rezolvare a problemelor aferente acestui domeniu;
  • susţinerea activităţilor şi iniţiativelor tinerilor din România.

Selecţia este un proces transparent şi democratic. La selecţia Delegaţilor de Tineret contribuie în egală măsură reprezentanţi ai instituţiilor statului cât şi ai societăţii civile. Procesul de selecţie este deschis tuturor cetăţenilor români cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani – la momentul depunerii candidaturii şi are trei etape.

 

Comisia de selecție:

-      va fi formată din 9 persoane: 3 reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului – 1 preşedinte plus 2 membri – 2 reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe, 1 reprezentant UNDP România, 2  Delegaţi de Tineret 2014 - 2015 şi 1 fost delegat de tineret    ;

-      componenţa comisiei va fi desemnată prin Ordin al Ministrului Tineretului şi Sportului;

-      în comisia de selecţie nu se admit reprezentanţi ai organizaţiilor care au candidaţi la Program ( conflict de interese)

 

Etapele pentru selecția candidaților: 

  • Depunerea candidaturilor
  • Aplicanţii vor depune dosarul de candidatură în perioada  22 iulie – 5 august 2015
  • Interviul
  • Dezbaterea finală 

 

Iată ce trebuie să conțină dosarul de candidatură:

-      formularul de înscriere on-line disponibil pe www.mts.ro;

-      un CV al candidatului, redactat în limba română, în model Europass;

un eseu de maximum 1000 de cuvinte, în limba engleză (font: Times New Roman; mărime 12; spaţiere 1,5) cu tema : „Provocările tinerilor din România legate de educație, șomaj sau implicare, în contextul agendei post-2015 ONU”. 

-      o scrisoare recentă de recomandare (din anul 2015) din partea unui superior ierarhic sau a unui cadru didactic universitar – semnată, ştampilată (acolo unde se impune), scanată, şi să cuprindă datele de contact ale semnatarului pentru identificare.

Aceste documente vor fi trimise într-un singur e-mail – cu ataşamentul de preferinţă arhivat – la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu menţiunea Delegat de Tineret la ONU.

 

 

Pentru mai multe informații accesează: http://mts.ro/

 

 

Sursa foto:mts.ro

Ultima modificare Marți, 20 Octombrie 2015 14:04
Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.