Ghidul studentului din Londra - Partea I

Scris de 

Londra este un oraș cu potențial și acest lucru este vizibil prin numărul mare de universități. Pe lângă aceasta, pot exista și dezavantaje odată ce te-ai mutat aici.

Exceptând faptul că, cel mai probabil, nu vei cunoașt pe nimeni, nu vei știi nici unde se găsesc cele mai interesante locuri unde ar putea merge studenții. Este cel mai mare oraș din Anglia și asta face ușoară absorbția în mediul urban nou.  

Nu te teme, Ghidul Studentului vine cu cele mai noi informații despre Londra privită prin ochii studenților. Nu te va ajuta numai să cunoști împrejurimile, dar va fi util în economisirea unor bani (odată ce Londra este un oraș foarte scump).

Cu nou nostru ghid, nu vei rămâne niciodată fără idei. Cel mia important, vei știi că primești ce e mai bun din viața ta de student.

 

Transportul

Londra are cea mai bună rețea de transport din Regatul Unit, ce include tramvaie, metrouri și autobuze. Așa că, a călători în întreg orașul nu va fi dificil. Pentru studenți, cel mai util mijloc de transport este autobuzul sau metroul. La fel de ușor este și a ieși din oraș pentru a cunoaște împrejurimile. Există trenuri care au legătură directă către orice localitate.

 

Autobuze și tamvaie

Sistemul de transport din Londra este cel mai bun. Există un număr mare de autobuze care circulă zilnic pe străzile orașului. Autobuzele de noapte sunt cele mai potrivite pentru studenții care petrec în cluburi, pentru a ajunge cu bine acasă.

Tramvaiele și autobuzele te pot duce oriunde vrei tu în Londra, dar dacă nu ești sigur, îți poți planifica ruta spre universitate de oriunde te-ai afla, folosind planificatorul de călătorie din autobuzele londoneze.

În Londra există multe modalități de plată a călătoriei cu transportul în comun. Un prim sfat ar fi să îți iei un card Oyster. Acesta îți permite să scoți bani pentru orice mijloc de transport din Londra. O modalitate alternativă în cazul în care ai de gând să călătorești tot anul cu tramvaiul sau autobuzul, este să îți iei un abonament pe un an cu 500 de lire. Poate suna scump, dar pe o perioadă lungă te va costa mai mult de atât(dacă ai 2 sau mai multe călători pe zi). 

Prețul unui singur bilet depinde daca ai card Oyster sau nu. Fără card, un bilet ajunge 2.40 de lire, pe când cu card 1.40. Pentru a plăti cu cardul Oyster trebuie tot timpul să ai grijă să îl umpli, altfel vei plăti cu bani cash.

Mulți studenți aleg ca mijloc de transport pentru distanțe mai lungi, Megabusul sau National Express.

 

Ciclismul

Londra are o rețea de ciclism foarte dezvoltată. Așa cum unii doresc să folosească mijloacele de transport în comun, ceilalți aleg să folosească bicicleta pentrua se deplasa la locul de destinație. Dacă vrei să cumperi o bicicleta ar trebui să te uiți pe schema de închiriere/cumpărare de biciclete. Te ajută să identifici bicicleta care este cea mai apropiată de tine și tot ce ai de plătit este 1 liră dacă ești membru de o zi sau 16 pounds dacă ai abonament anual.

Dacă ești în căutare online, poți găsi o ofertă bună pentru bicicletă, încearcă pe Hargroves Cycles.

 

Trenuri și metrou

Londra are o rețea vastă de metrouri. Sunt 9 zone în car poți călători cu metroul și prețul biletului se calculează în funcție de distanță. Dacă îți planifici un drum cu metroul folosește planificatorul de călătorie pentru a-ți ușura munca. 

La fel ca și cu autobuzul, te sfătuim să aplici pentru un card Oyster, care te va ajuta să econămisești până la 2 lire pentru fiecare călătorie. 

Poți cumpăra bilete pentru o perioadă mai lungă de timp, de exemplu de o săptămână, și vei plăti, în funcție de zonă, între 20 - 50 de lire. O lună te va face să plătești în jur de 75 - 190 de lire, iar pe un an 773 - 2000 de lire. Sună a fi mult, dar pe o perioadă îndelungată înseamnă o sumă foarte mare economisită.

Pentru mai multe informații cu privire la transportul public din Londra, poți verifica pe site-ul Transport for London.

 

Cele mai bune cluburi pentru studenți

Indie Rock

Londra are câteva cluburi care aduc cu ele scene indie pline de faloare și stil:

 

 • Club NME - un loc perfect pentru a vedea formații indie în scene englezești. În fiecare vineri in Camden.

 • White Heat -  fiecare marți la Madame Jojo. Performează dj indie și electro, iar băuturile încep de la 2 lire.

 • After School Klub - intrarea de 3 lire, lângă Holborn

 • Cheapskates - la clubul de noapte Moonlighting. Băuturile încep cu 90 de pounds.

 

Pop & Retro

Dacă iubești genul acesta de muzică, ai noroc:

 

 • Tiger Tiger - este mai ieftin în nopțile dedicate studenților

 • Popcorn - la Heaven, intrarea liberă

 • Oceana - noaptea stundeților în fiecare luni

 

Dubstep, Drumm & Bass and Techno

Dubstep și scenele electro sunt cele mai bune din și au crescut foarte mult în numărul studenților interesați:

 

 • Fabric - în Holborn

 • Egg - scump, dar performează cei mai buni dj

 • Ministry of Sound - situat în SE1, clubul

 

Rock

 • Crobar - cel mai bun club metal din Londra situat în Soho

 • The Hobgodlin - locat în Camden este un loc perfect pentru împătimiții rockului

 

Restaurante

 Fiind cel mai mare oraș din Anglia, Londra oferă o multitudine de alegeri când vine vorba de a mânca în oraș. Diversitatea în mâncare este enormă, de la mâncare turcească la australiană. Desigur, vei găsi cele mai mari lanțuri de restaurant ca Pizza Express, Zizzi’s și Nando’s.

 

Iată câteva restaurante:

 • Chipotle - restaurant mexican la care poți lua un meniu cu doar 6.60 lire

 • Cafe EMM - cafenea ieftină din Soho

 • Chowki - situat în vestul Londrei. Poți cheltui în jur de 15 lire de persoană

 • Franco Manco - restaurant italian unde plătește până în 10 lire pe meniu

 • Hummus Bros - restaurant vegetarian. situat în Soho

 • Saigon - restaurant chinezesc, situat în Greenwich

 

Amuzament și atracții

Fiecare oraș are lucruri deosebite pentru a atrage oamenii către ele. Iată câteva puncte pe care le poți vizita în Londra și de care te poți bucura privindu-le:

 

 • Camden Town -  situat în nordul Londrei. Locul perfect pentru cumpărături, pentru a asculta muzică bună și oameni de calitate.

 • The O2 arena - situat în sudul Londrei unde găsești artiști pop care oferă vizitatorilor momente de neuitat

 • Leicester Square - o zonă destul de scumpă, dar care îți oferă cluburi și restaurante diverse și o cinematografie care îți oferă două bilete la preț de unul dacă ajungi acolo înainte de 5:30.

 • Muzee - muzeul de știință are cinci etaje. Muzeul răszboiului imperial și Muzeul de istorie oferă imagini impresionante.

 • Seasonal Attractions - Patinajul artistic și Festivalul Wireless din Hyde Park care aduce artiști de valoare care să întrețină atmosfera.

 

Sănătate și sport

Dacă ești împătimit al sportului și al unui stil de viață sănătos, aceasta nu va fi o problemă în Londra. Universitatea London Union oferă prețuri atrăgătoare pentru stundeți. Pentru 6 luni, costurile ajung în jur de 125 de lire.

Mai mult, dacă iubești înotul, Londra îți oferă o multitudine de bazine de înot la prețuri accesibile pentru stundeți. Pentru jogging sunt multe parcuri special amenajate pentru acest tip de activitate.

 

 

Sursa foto: richmond.ac.uk

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.