A doua etapa de colectare a electrocasnicelor si electricelor uzate a avea loc in 23 februarie

Scris de 

A doua acţiune de colectare a deşeurilor electrice din acest an se va desfăşura sâmbătă, 23 februarie 2019, şi va fi organizată de Rosal împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Clienţii Rosal care vor să scape de aceste deşeuri sunt rugaţi să le aducă la punctele de colectare puse la dispoziţia acestora de Rosal in colaborare cu Asociatia Ecotic:

  • Cartier Mănăştur - str. Bucium - zona garaj CTP
  • Centru - zona Sala Sporturilor
  • Cartierul Zorilor – Str. Meteor – in spatele blocului de pe str. Observatorului 107

 

La data anunţată, aceste puncte vor fi supravegheate de un angajat al societăţii în intervalul orar 09:00 - 13:00, iar populaţia va avea posibilitatea să depoziteze DEEE în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătate. Agenţii economici sunt rugaţi să anunţe în prealabil intenţia de a se debarasa de deşeurile electrice provenite din casare iar persoanele fizice sunt rugate să nu arunce aceste deşeuri împreuna cu deşeurile menajere. Conform contractului de salubritate, DEEE sunt preluate de operatorul de salubritate cu titlu gratuit, la solicitarea beneficiarului. 

 

Colectarea selectivă a deşeurilor de echipamentele electrice şi electronice (DEEE) este un aspect important pentru protecţia mediului înconjurător dar şi pentru sănătatea populaţiei din următoarele considerente:

  • DEEE nu sunt biodegradabile şi conţin elemente toxice; DEEE distrug mediul datorită substanţelor toxice pe care le conţin şi care, depozitate necorespunzător, ajung în sol, ape şi aer; (ex. un televizor poate polua  50 m2 de sol timp de 30  ani, frigiderele conţin freon, o substanţă responsabilă de distrugerea stratului de ozon care protejează atmosfera de radiaţiile UV).
  • DEEE sunt în mare parte reciclabile; ex. telefoanele şi acumulatorii conţin materiale utile cum ar fi cupru, nichel, cadmiu, sticla, plastic, care ar trebui recuperate si nu aruncate la întâmplare; prin reciclarea componentelor din DEEE se evită/se micşorează extragerea de materii prime care duc la degradarea calităţii mediului.
  • Acest domeniu este reglementat de Ordonanţa de urgenţă nr. 5/2015 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice care abrogă Hotărârea de Guvern nr. 1037/2010. 

 

Menţionăm faptul că în acest an campaniile de colectare se vor desfăşura conform următorului program:

30.03.2019

27.04.2019

25.05.2019

29.06.2019

27.07.2019

31.08.2019

28.09.2019

26.10.2019

30.11.2019

28.12.2019

 

Citeste si:

---> Un bilet cumparat la festivalul MOX = 10 copaci plantati

---> Universitatea Tehnica a castigat 5 medalii la Salonul International de Inventii din Bangkok

 

Sursa: stiridecluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.