Sighisoara vrea sa bata 3 recorduri mondiale la Festivalul Medieval din acest an

Scris de  Iul 24, 2015

Cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală, care se va desfăşura până duminică, sub genericul „Menestreli şi Trubaduri – 5 secole de muzică şi teatru medieval”, s-a înscris în cursa pentru stabilirea a trei recorduri mondiale şi includerea lor în Guinness Book.

 

Astfel, vineri după amiază va fi lansat proiectul „Sighişoara Medievală – Primul festival medieval din România înscris în cursa recordurilor mondiale”, iar recordurile care se doresc stabilite vizează cea mai mare spadă ornamentală ridicată într-un festival medieval, cel mai mare covrig rotund realizat într-un festival medieval şi cel mai mare drapel suspendat într-un festival medieval.

 

În acest festival va fi confecţionată spada titanilor, cea mai mare spadă ornamentală ridicată într-un festival medieval, cu o lungime de 4,5 metri.

Al doilea record vizează drapelul cavalerilor, cel mai mare drapel arborat într-un sit istoric, cu o lungime de 30 de metri şi o lăţime de 5 metri, care va fi amplasat în cadrul unei ceremonii pe Turnul cu Ceas din Cetatea Medievală.

Sub genericul „Hrana uriaşilor”, în timpul festivalului va fi preparat cel mai mare covrig dintr-un festival medieval, cu un diametru de 20 metri.

În timpul manifestării va fi doborât şi un record naţional pentru cea mai mare mască populară românească, denumită Masca vraciului vindecător, care va avea o înălţime de 5 metri.

 

Prima seară s-a încheiat cu proiecţia filmului „Mihai Viteazul” în regia lui Sergiu Nicolaescu, care este directorul onorific postmortem al festivalului.

 

Sursa: edu-news.ro

Ultima modificare Vineri, 24 Iulie 2015 10:54
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.