Al Di Meola va concerta in vara aceasta la Cluj

Scris de  Mar 13, 2017

Concertul "Al Di Meola World Sinfonia - Music of Di Meola, Piazzolla&Lennon-McCartney" va avea loc la Opera Naţională Română, in data de 13 iunie, de la ora 20:00O legendă a jazz-ului contemporan, Al Di Meola are o carieră impresionată, de peste 40 de ani, clasându-se de patru ori pe primul loc în topul celor mai buni chitarişti ai tuturor timpurilor, o performanţă care nu a fost egalată nici până în acest moment. Recunoaşterea internaţională de care se bucură chitaristul este datorată tehniciiunice şi combinaţiilor de jazz cu jazz - fusion american şi cu elemente de rock sau latino. De la începutul carierei sale, înregistrările precum: "Land of the Midnight Sun", "Elegant Gypsy" şi "Casino" au fost printre cele mai vândute din toate timpurile. Artistul şi compozitorul Al Di Meola continuă să facă, în ceea ce îl priveşte , realizări uimitoare în muzică, fiind apreciat la nivel mondial pentru compoziţiile sale. Muzica sa combină într-un mod sublim ritmuri complexe de jazz - fusion cu melodii lirice transformând fiecare concert într-un moment unic şi de neuitat pentru public. 

Chitaristul american de origine italiană este recunoscut pentru modul unic în care reuşeşte să combine pasiunea, inteligeţa şi tehnica remarcabilăfiind unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti ai tuturor timpurilor şi un consacrat nume al jazz-ului instrumental contemporan. "Este singurul artist care a putut să depăşească limitele chitarei şi să ajungă mai departe, cu o stăpânire incredibilă şi o îndemânare pur şi simplu uimitoare", susţine Robert Lynch, istoricul în arta chitarei.Meola este un îndrăgit al publicului clujean. Artistul a susţinut şi în anul 2015 un concert de neuitat în faţa clujenilor care s-a încheiat cu ropote de aplauze şi sentimentul unei seri magice. Anul acesta, Meola va încânta publicul, atât cu melodiile deja consacrate, cât si melodii mai noi spre deliciul iubitorilor de jazz, jazz-rock sau jazz-fusion american.

 

Sursa: biletmaster.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping