Premii de 5000 de euro pentru studenții cu idei inovative

Idei inovative Idei inovative
Scris de 

Vești bune pentru studenții cu idei bune! Oficiul European de Brevete (OEB) organizează un concurs de idei inovative pentru studenţii din statele membre care sunt invitaţi să realizeze un studiu ce poate fi de interes pentru sectorul de cercetare - dezvoltare. Tinerii pot sugera noi domenii de inovare, în special în sectoarele tehnologiilor ecologice şi în cele de dezvoltare durabilă, iar proiectele câştigătoare vor fi premiate cu 5.000 de euro.  Concursul este deschis pentru studenţii, masteranzii sau doctoranzii care au cel puţin 18 ani, înscrişi la orice disciplină, la o universitate, colegiu sau o instituţie academică, se arată într-un comunicat al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

De asemenea, trebuie menţionat că nu există nici o taxă de participare. Concursul este organizat cu ocazia aniversării a 40 de ani de la semnarea Convenţiei Brevetului European

 

Lucrarea concurenţilor trebuie să includă obligatoriu:

1. O descriere a unei probleme tehnice cu care se confruntă industria din unul din urmatoarele cinci categorii:

• Producţie alimentară durabilă

• Producţia şi de stocarea ecologică de energie

• Gestionarea deşeurilor, reciclarea şi mineritul urban

• Sisteme inteligente de transport şi de gestionare a traficului

• Tehnologie pentru locuinţe inteligente

2. O prezentare a stadiului tehnicii evidenţiabil din bazele de date accesibile on-line în regim gratuit, care să conducă la rezolvarea problemei tehnice identificate.

3. O analiză generală a potenţialului de piaţa al dezvoltărilor legate de problema tehnică descrisă anterior.

 

Propunerile vor fi analizate de către un juriu format din specialişti din cadrul OSIM care vor selecta un singur concurent sau o echipă de concurenţi la nivel naţional pentru fiecare domeniu.

 

"Concurenţii selectaţi vor fi înregistraţi pentru a participa la un program dedicat de învăţare la distanţa, care le va oferi îndrumare pentru a dezvolta ideea iniţială şi pentru a realiza proiectul final cu care vor participa la concursul european. Programul de instruire la distanţă se va derula on-line, în limba engleză, dar studiile finale pot fi transmise în oricare dintre limbile oficiale ale OEB, şi anume engleză, franceză sau germană", se mai arată în comunicatul OSIM.

 

Câştigătorii vor fi selectaţi de un juriu internaţional. Ei vor participa la o ceremonie de premiere la München, iar câştigătorul la fiecare din cele cinci categorii va primi un premiu în valoare de 5.000 Euro.

Sursa: adevărul.ro

 

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook