5 pasi pentru a obtine un job bine platit dupa terminarea facultatii

Scris de  Feb 26, 2014

Gasirea unui loc de munca in cluj napoca dupa terminarea facultatii a devenit o provocare pentru multi studenti. Asta in mare parte datorita realitatilor socio- economice in care traim dar si a dezinteresului studentilor pentru orice forma de dezvoltare personala inca de pe bancile facultatii. Daca prima pare nu sta in puterea noastra sa o schimbam, a doua cauza este ceva mai usor de remediat. Iata cum :

1. Inscrie-te intr-o organizatie studenteasca

Toate facultatile au cate o organizatie studenteasca unde tinerii cu initiativa realizeaza impreuna proiecte extra scolare, merg in tabere pe timpul verii sau organizeaza evenimente. Spre exemplu Balul Bobocilor. Daca faci parte dintr-o astfel de organizatie, vei invata cum sa te comporti intr-un mediu organizational si ai o exprienta de bifat in curriculum vitae.


2. Mergi la un internship

Fundația Danis și ASB organizeaza anual Internship Cluj, unde peste 60 de studenti merg ca interni in firme clujene. Avantajele pentru studenti sunt enorme : invata gratuit cum se lucreaza intr-o firma pe un post pe care ei il pot ocupa dupa terminarea facultatii : spre ex un student de la informatica poate fi intern pe un post de programator. Studentii pot primi ulterior, in functie de performante, o oferta de a lucra in acea firma. De obicei internshipurile nu sunt platite dar experienta dovandita este o mina de aur.

 

3. Huburi si conferinte

Clujul este unul din orasele importante din tara, unde conferintele si evenimentele dedicate dezvoltarii personale sunt foarte dese. Dintre aceastea amintim : Cluj Business Days, Conferinta Brian Tracy, JCI, Cluj Hub. Avantajul este ca in perioada studentiei beneficiezi de preturi preferentiale cu carnetul de student sau omnipass.

 

4. O licenta de 10

Am auzit multe cazuri de studenti care au primit oferte de joburi dupa sustinerea licentei. Nu conteaza atat de mult ce faci in timpul facultatii, cat impresia pe care o lasi la final. Daca te implici suficient si iei o nota mare la licenta, firmele te vor cauta pentru angajare. Firmele cauta mereu oameni exceptionali si cel mai usor este sa-i caute direct de pe bancile facultatii.

 

5. Joburi ce nu necesita experienta

Desi majoritatea studentilor cred ca imediat ce termina facultatea vor fi asaltati de oferte de angajare, realitatea ne spune cu totul altceva. Dar nu dispera, exista o sumedenie de joburi pentru care nu ai nevoie de experienta. Desi la noi este un subiect tabu, datele oficiale spun ca exista peste 500 de femei ce lucreaza ca model videochat in Cluj Napoca.

 

In ciuda prejudecatilor, calculatoarele de pe care se lucreaza au ip-urile blocate pentru Romania, salariile sunt de minim 500 euro/luna si nu trebuie sa ai contact fizic cu absolut nimeni. Trebuie doar sa fii o persoana deschisa la minte, comunicativa si sa cunosti o limba straina. Chiar mai conteaza ce spune lumea cand castigi cu mult peste media altor joburi din Romania?

 

Nu incerc sa fiu partinitor dar daca nu ai experienta, nu iti place sa lucrezi ca ospatar si nici sa stai cu mama, ce alternativa ai?

  

Sursa foto : balticapprenticeships.com

Ultima modificare Luni, 19 Mai 2014 20:23
Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.