Cum definim studentia?

Scris de 

Vorbim despre ea, o trăim în fiecare zi și mai cu seamă în sesiune. Dar cum o definim? Ce înseamnă viața de student și cum reușim să adunăm atâtea sentimente și trăiri în câteva cuvinte? Noi ne-am gândit să încercăm și acest lucru cu ajutorul vostru și să încercăm să oferim o definiție acestei nebunii delicioase care se numește studenție.

Aventura clujeană a început dintr-o ,,greșeală" (cel puțin asta am crezut o bună perioadă de vreme), dar  ,,greșeala" s-a dovedit a fi decizia cea mai înțeleaptă pe care aș fi putut-o lua. De ce spun asta? Pentru că, astfel, am întâlnit suflete calde și sensibile, care m-au însoțit în cei trei ani de facultate, și nu numai, și fără de care astăzi nu aș fi fost ceea ce sunt. În anii de studenție am învățat să iubesc Clujul, deși mi-am dat seama de acest lucru doar în momentul în care se punea problema înscrierii la masterat. Acela a fost momentul în care mi-am dat seama că aici mă simt acasă, probabil pentru că aici am simt că am crescut din punct de vedere intelectual și spiritual, aici am legat prietenii și mi-am găsit marea și mult așteptata dragoste adevărată...           

                                                                          (Lidia Pintea, studentă la masteratul Direcții actuale în lingvistică)

 

Studenția este pata de culoare de care mă bucur că am avut parte în viață. Momentul în care renunți la visele din liceu și te trezești într-un oraș frumos, istoric si ... străin. În care îți faci prieteni noi și iubiri dese. Sau prietenii dese și iubiri noi. E partea în care nu mai contează cine ești, de unde vii, cine îți sunt părinții. E partea în care poți fi "cea mai fashion dintre cele mai fashion fete" și începi să ai parte de job-uri de sezon. Studenția e acel moment în care ajungi să îți numeri eșecurile și, totuși, să dai valoare reușitelor, luptând să treci și de această etapă, fără a realiza cât de mult îți va lipsi apoi.   

                                                 (Teodora Cristurean, studentă la masteratul de PR, SPAC)

 

Studenția? Nu știu când și dacă a trecut. Parcă a fost un vis. Cert este că m-am schimbat puțin.  Am învățat ce înseamnă alteritate( evident în căminele studențești). Mi-am lărgit orizontul de cunoaștere. Mi-am învins unele prejudecăți (etnice și religioase). Mi-am dat seama că există o diferență mare între un om educat și unul cu 12 clase, mai ales în societatea actuală (aceștia percep existența în mod diferit - cel din urmă o percepe într-un mod vulgar.)    

                                                                           (Silvia Câmpean, studentă în anul III la Facultatea de Litere)

 

Viața de studentă mi-a construit treptat o altă perspectivă asupra a ceea ce este cu adevărat important pentru mine. Am cunoscut oameni fascinanți atât prin felul lor de a fi, cât și prin prisma cunoștințelor pe care le dețineau. Am avut ocazia de a întâlni persoane total diferite, din medii diferite, cu povești de viață incredibile… Odată cu studenția, s-a ”impus” oarecum și un sentiment de maturizare. Am învățat să savurez fiecare clipă și să mă bucur de fiecare experiență pe care viața mi-o oferă, pentru că totul este efemer. Viața de student, după părerea mea, face parte din experiențele necesare din ciclul vieții… Pentru ai fi ,,student” în adevăratul sens al cuvântului, trebuie să știi ce înseamnă învățatul o noapte întreagă înainte de examene, statul în cămin sau chirie, petrecerile pentru a sărbători promovarea unui examen sau terminarea sesiunii, care adesea se întind până dimineața și multe alte experiențe minunate și demne de a fi păstrare într-un loc special în amintirile noastre…. Și demne de a fi rememorate cu nostalgie și emoții peste ani….    

                                                                           (Alina Oaida, absolventă a Facultății de Litere)

 

Studenția? Am legat noi prietenii, am fost provocați să le menținem pe cele vechi, am pierdut ore întregi în club și apoi am mers direct în sala de lectură, am învățat că nota 5 ne face fericiți, ne-am maturizat și am primit cadou mai multă libertate. Am învățat că și mâncarea de la cantină e foarte bună, dacă nu o avem pe mama lângă noi și am învățat să prindem bucuria fiecărei clipe, să trăim studenția la maximum.  

                                                                           (Alexandra Sicoe, studentă în anul IV la Facultatea de Geografie)

 

Tu cum îți definești viața de student? Spune-ne și nouă printr-un comentariu.

 

Sursa foto: bestsemester.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.