Premiul „Danubius Young Scientist Award 2014” vine la Cluj anul acesta

Scris de 

Premiul “Danubius Award” a fost creat în 2011 de către Ministerul Federal Austriac pentru Ştiinţă şi Cercetare (BMWF), în colaborare cu Institutul regiunii danubiene şi a Europei Centrale, cu intenţia de a premia personalităţi cu rezultate ştiinţifice remarcabile din zona danubiană.

În completare, începând cu acest an, a fost creat şi premiul “Danubius Young Scientist Award”, care va fi acordat unui număr de 14 tineri cercetători - unul din fiecare țară care este parte a Strategiei UE pentru regiunea Dunării (Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Moldova, Muntenegru, Serbia, Republica Slovacă, Slovenia, România și Ucraina). Acest premiu urmărește să încurajeze tinerii cercetători în a se angaja în domeniul cercetării problematicii legată în mod specific de Dunăre, precum și pentru a stimula comunitatea științifică din regiunea Dunării. Aplicaţiile sunt evaluate de un juriu internațional de experți.

 

Pentru acest an, premiile “Danubius Young Scientist Award”, în valoare de 1.200 euro fiecare, vor fi înmânate câştigătorilor în cadrul unui eveniment festiv care va avea loc la Viena azi, 25 iunie 2014.

 

Premiul “Danubius Young Scientist Award 2014” pentru România a fost câştigat de dl. Asistent Dr. Dan Vodnar, cadru didactic şi cercetător în cadrul Universităţii de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, pentru rezultatele prestigioase obţinute în activitatea sa de cercetare ştiinţifică.

 

Sursa: edumanager.ro

Sursa foto: aiche.org

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.