UBB organizeaza Concursul National de Dramaturgie si Publicistica

Scris de 

Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai organizează în perioada 1 martie – 1 mai 2017 a doua ediție a Concursului Național de Dramaturgie și Publicistică Teatrală „ProScenium” adresat tinerilor cu vârste între 16 și 20 de ani.

 

Concursul, cu cele două secțiuni ale sale, își propune să descopere și să promoveze tinerii pasionați de teatru, cu talent dramaturgic și simț critic și, în același timp, să încurajeze participarea activă a tinerei generații la viața teatrală românească.

 

SECȚIUNEA DE DRAMATURGIE

Autorii sunt invitați să trimită o piesă de teatru originală, nejucată și nepublicată, de maximum 30 pagini, pe o temă liber aleasă.

 

Premiul I: Voucher de cărți în valoare de 500 de lei + un loc gratuit la Școala de Vară de Dramaturgie și Publicistică Teatrală. Piesa câștigătoare va fi montată sub formă de spectacol lectură. În cazul în care câștigătorul are examenul de bacalaureat, el poate fi considerat admis la linia de studiu Teatrologie a  Facultății de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai Cluj.

 

Premiul II: Voucher de cărți în valoare de 300 de lei + un loc gratuit la Școala de Vară de Dramaturgie și Publicistică Teatrală.

 

SECȚIUNEA DE PUBLICISTICĂ

Autorii sunt invitați să trimită o cronică sau un eseu analitic despre un spectacol vizionat (2000-3000 cuvinte).

 

Premiul I: Voucher de cărți în valoare de 500 de lei + un loc gratuit la Școala de Vară de Dramaturgie și Publicistică Teatrală. În cazul în care câștigătorul are examenul de bacalaureat, el poate fi considerat admis la linia de studiu Facultății de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai Cluj.

 

Premiul II: Voucher de cărți în valoare de 300 de lei + un loc gratuit la Școala de Vară de Dramaturgie și Publicistică Teatrală.

 

CONDIȚII DE PARTICIPARE:

Participanții trebuie să fie elevi sau absolvenți de liceu, cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani. Textele vor fi expediate în format PDF pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. împreună cu formularul de înscriere (poate fi descărcat de pe www.teatrologie.ro/concurs) până la data de 1 mai 2017. Rezultatele concursului vor fi comunicate până în 10 mai 2017.

Participarea la concurs nu presupune nicio taxă. Cele mai bune texte vor fi antologate într-un volum publicat pe siteul www.teatrologie.ro.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.