Conferinta anuala „Limba romana in lume” va avea debutul in Arizona

Scris de 

Guvernul României a aprobat propunerea Ministerului Educaţiei Naţionale privind organizarea conferinţei anuale „Limba română în lume”. În anul 2014, evenimentul se va desfăşura în Arizona, Statele Unite ale Americii, la Arizona State University, în perioada 9-13 octombrie.

Conferinţa „Limba română în lume” va fi organizată, anual, într-o universitate din străinătate unde funcţionează un lectorat de limba română. Prin acest demers, MEN face un pas în plus în promovarea limbii, culturii şi civilizaţiei române în lume. De-a lungul timpului, atât la nivel preunivesitar, cât şi la nivel universitar, MEN a creat, finanţat şi susţinut cursuri şi lectorate care se adresează atât românilor din diaspora, care doresc să-şi conserve identitatea culturală, cât şi străinilor care doresc să descopere universul cultural românesc.

 

Decizia ca prima conferinţă să se organizeze la Arizona State University, SUA, are în vedere mai mulţi factori, printre care existenţa şi funcţionarea unui lectorat de limba română din anul 2011 şi numărul reprezentativ de studenţi care aplică pentru programul de limba română (peste 200 în acest an universitar, fiind cel mai mare număr de studenţi din lectoratele româneşti existente). 

 

Catedra de Limba şi literatura română de la Arizona State University este condusă de prof. dr. Ileana Alexandra Orlich, care este şi consul onorific al României in Arizona. De asemenea, un alt argument care a stat la baza alegerii îl reprezintă faptul că mediul academic american este propice organizării unor asemenea evenimente, atât din punct de vedere academic, cât şi din perspectiva deschiderii spre interculturalitate şi multilingvism. De notat este şi faptul că în statul Arizona comunitatea românească este numeroasă şi există disponibilitatea acesteia de a participa la organizarea şi desfăşurarea unor evenimente de promovare a culturii şi civilizaţiei româneşti în SUA.

 

Sursa: romanialibera.ro

Sursa foto: diez.md

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.