UBB organizeaza concursul de istorie „Spune povestea locului tau″,

Scris de 

Facultatea de Istorie şi Filosofie, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, împreună cu Asociaţia Studenţească PhiloHistoRiSs, organizează în perioada 13 – 14 mai 2016, concursul de istorie „Spune povestea locului tău″, pentru liceenii din judeţele: Cluj, Alba, Mureș, Sălaj, Bistrița Năsăud, Satu Mare.

 

Concursul va consta în două probe: redactarea unei lucrări scrise și prezentarea orală a acesteia. Eseurile vor trebui să abordeze o  temă de istorie locală. Până la data de 24 Aprilie 2016 eseurile vor trebui trimise la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu subiect Concurs pentru liceeni și menţionarea epocii abordate (antică, medie, modernă sau contemporană). Susținerea orală se va realiza pe echipe de câte maximum două persoane sau individual. Cei selectaţi vor fi găzduiţi la Cluj pentru două zile, pe parcursul cărora se vor desfăşura şi alte activități instructive şi recreative, precum: workshop „Ce înseamnă să fiiistoric?”, seară de socializare studenţească, tur ghidat al oraşului.

 

Competiția „Spune povestea locului tău” își propune diseminarea subiectelor ce aparțin  disciplinei istoriei si  istoriei locale, precum şi dezvoltarea perspectivelor de cercetare în acest domeniu, în rândul liceenilor. Acesta urmărește: promovarea disciplinei istoriei si a istoriei locale, precum şi a posibilităţilor de studiu şi de cercetare în acest domeniu, în rândul liceenilor; familiarizarea liceenilor cu metodologia ştiinţifică, cu desfăşurarea unei sesiuni de comunicări, cu prezentarea şi discutarea lucrărilor și promovarea Facultăţii de Istorie şi Filosofie în rândul liceenilor şi familiarizarea elevilor cu viaţa studenţească. Printre partenerii acestui concurs se regăsesc: Universitatea Babeș-Bolyai, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Librăriile Humanitas, Cluj.com, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, Uniunea Studenţilor din România (USR), MD Clinic.

 

Mai multe detalii, precum şi regulamentul concursului pot fi găsite la adresa http://asphilohistoriss.wordpress.com.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.