Cursuri gratis si online! Despre tot ce vrei

Scris de 

E vacanță, acasă miroase a sarmale prăjituri, a vin fiert și a veselie. Orice urmă de papetărie sau stres legat de cursuri, proiecte și examene, le-ai îndesat într-un colț cât mai îndepărtat al casei, camerei și minții. Și totuși, după ce trec cele două săptămâni, în care te înfrupți și alea-alea, ești nevoit/ă să te întorci la cruntea realitate: examenele. facultate. cursuri. chestii de învățat.

 

Dar, există o problemă: dacă vrei să fii bun, trebuie să înveți mai mult decât ce îți oferă facultatea. Și, bineînțeles, e bine să știi din mai multe domenii. Dar, of, înțeleg, nu ai timp. Dar...nu ți-ar plăcea să știi câteva principii din fizică, spre exemplu, ca să nu mai crezi că tot ce zboară se mănâncă? Sau știu și eu, câte ceva despre psihologia umană?

Ei bine, să zicem că te-am convins, așa puțin. Și că, ai decis că vrei din ... tr-o zi, să începi să participi la "școala de self teaching". Dar, nu ai finanțe suficiente să mergi să-ți cumperi cine știe câte zeci de mii de cursuri și nici nervi de oțel să cauți pe internet cărțile acreditate. Nu trebuie să te stresezi. Avem noi, aici, o listă cu toate universitățile - sau aproape - care își postează cursurile online...pe gratis.

 

Singura problemă e că nu vei avea o diplomă, ci doar o certificare că ai terminat toate cursurile. Aceste cursuri au zeci de subiecte, iar unele sunt predate de lideri în domeniu. Sunt proiectate să fie interesante, amuzante și exacte; cursurile nu sunt doar de știință, și nu doar în engleză.

 

Coursera este probabil cel mai cunoscut facilitator online al educației. În momentul actual, numărul de studenți înscriși ajunge la 17,000,000, fiind din 190 de țări. Coursera are peste 400 de cursuri, în mai mult de 20 de categorii, create de 85 de universități din 16 țări, în diverse limbi.

 

EdX/ este un alt site non-profit creat de către fondatorii și totodată parteneri ai universității Harvard și MIT, având bazele și în Cambridge, Massachuttes. EdX oferă cursuri gratis și interactive online, cu teme variate, precum: drept, istorie, știință, inginerie, business, științe sociale, științele computerului, public health și inteligență artificială (AI). Are parteneriate cu universități terțiare din SUA, Canada, Australia, Olanda, Suedia, Elveția, Belgia, Germania, Hong Kong, India, Japonia, China și Korea.

 

MIT dețin propriile tipuri de cursuri, majoritatea materialelor folosite în predarea lor se găsesc gratis și pe internet. Au în jur de 2,000 de cursuri disponibile. În continuare, și Stanford Stanford au cursurile lor proprii online. Sunt o opțiune perfectă dacă îți place să lucrezi în ritmul tău, comporativ cu cursurile structurate, oferite de Coursera și EdX.

 

Instituțiile europene s-au "supărat" și au oferit și ele cursuri online gratuite. Universitatea Germană, Iversity, oferă cursuri atât în germană cât și în engleză. Future Learn este o filială a Universității Britanice, Open University și este momentan în stadiul beta. Deja are parteneriate cu universitățile din marea Britanie, Irlanda, Australia și Noua Zeelandă.

 

Pentru cei care vor să învețe o limbă străină, Duolingo oferă cursuri gratuite pentru limbi străine. Dacă vrei să îți dezvolți o aptitudine utilă, CodeAcademy, te învață programare! Online! Gratis! și Interactiv!

 

Alte site-uri, precum Open Culture , nu sunt afiliate cu nicio instituție terțiară. Pe Open Culture, editorul găsește cursuri și cărți audio gratis, și le găzduiește pe site. Acestea pot fi downloadate direct pe calculator sau pe mp3.

 

Dar, această listă nu este completă. Sunt mai multe instutuții care oferă cursuri gratuite. Aruncați o privire aici și poate-poate găsiți ceva pe sufletu' vostru. Multă baftă!

 

sursă foto: dulemba.com

Bianca Gângă

Content Writer la Campuscluj.ro şi mândră de asta. Blogger ocazional şi şoricel de bibliotecă. Rockoholic, coffeeholic, chocoholic, funholic şi pasăre de noapte.

Website arylequine.wordpress.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.